Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Stap aan boord van de enige echte
Borreltocht van Amsterdam vanaf € 62,50

Nu de zomer op volle toeren draait, is het tijd voor een borreltocht met echte Spaanse Tapas. Heerlijk gezellig samen eten. Een ruime keuze uit kleine hapjes. Tapas biedt voor ieder wat wils.

Boek bij ons een borreltocht met Spaanse tapas en geniet van wat de Mediterrane keuken te bieden heeft. Verse ingrediënten, veel olijfolie, knoflook en verse groenten. Kortom de Spaanse keuken is niet alleen lekker en afwisselend maar ook erg gezond.

Borreltocht met Spaans tapas

Aan boord van onze Oudhollandse schepen kunt u twee uren varen door de grachten combineren met smaakvolle tapas borrelhapjes. Met het zonnetje op uw gezicht en glas frisse Verdejo of sprankelende Rioja in de hand kan het feest kan beginnen. Wij zorgen tijdens uw borreltocht voor de beste tapas borrelhapjes. Met de prachtige grachten van Amsterdam als decor.

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Book een borrelboot met tapas in Amsterdam

Bij Rederij Mokum huurt u altijd een tapasboot met schipper. Geen andere groepen aan boord dan u en uw gasten. De borreltocht met tapas duurt standaard twee uur. Maar bijboeken kan. Informeer bij ons naar de voordelige tarieven om uw tocht een (half)uurtje te verlengen of te verkorten.

Tijdens de Tapasboot zorgen wij aan boord voor een onbeperkte Hollandse bar. Dat wil zeggen, bier, goede wijnen, fris en natuurlijk spa rood en spa blauw. De tapasboot vertrekt standaard vanaf onze thuishaven het naast het Room Mate Aitana. Dit ligt op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Veelgestelde vragen – Tapasboot Amsterdam

Hoe gaat de Tapasboot Amsterdam in zijn werk?

Standaard vertrekt de tapasboot vanaf onze thuishaven Room Mate Aitana. Maar uiteraard kunt u ook op een andere locatie opstappen (kost wel iets meer).

Onze schipper heet u van harte welkom. Aan boord staat onze goed gevulde Hollandse bar (bier, wijn en fris) tot uw beschikking. De tocht door Amsterdamse grachten kan gelijk beginnen. Met mooi weer kunnen we de tapasboot helemaal open varen. Mocht het weer onverhoopt iets minder zijn, dan overkappen wij de boot in een handomdraai. Uw tapastocht kan dus altijd doorgaan.

Welke route vaart de Tapasboot door Amsterdam?

De Amsterdamse grachten zijn standaard onderdeel van uw tapastocht. In overleg met onze schipper mag u zelf de route bepalen. Wordt het een tocht door hartje centrum van Amsterdam, of wilt u misschien Amsterdam Noord of de nieuwe stadseilanden (KNSM-Java-eiland) verkennen? U mag het zelf beslissen.

Hoe kunt u deze Amsterdamse Tapasboot nog leuker maken?

Uw vaartocht behoeft eigenlijk geen aankleding meer. Maar we kunnen ons voorstellen dat u misschien nog extra entertainment aan boord wilt. In dat geval hebben wij voor u een fantastische accordeonist. Succes verzekerd. Of wat dacht u van een stadsgids die in Amsterdam geboren en getogen is? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Kunnen er ook andere hapjes geserveerd worden?

Stel u houdt niet van tapas. In dat geval geen enkel probleem. Wij bieden ook een Vrijmibo(ot) of onze Amsterdamse Borrelboot met heerlijke Amsterdamse happen of een BBQ-boot met aan boord de heerlijkste vleessoorten en salades.

Kortom, de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Als u contact opneemt, maken we op basis van uw wensen en verwachtingen graag een voorstel.

Wat kunt u van Rederij Mokum verwachten

 • Rondvaart van 2 uur door de Amsterdamse grachten
 • Keuze uit verschillende (onbeperkt) lekkere wijnen, bier en fris
 • Tapas hapjes koud (niet maaltijd vullend, maar goede borrel, uitgaan van 6 hapjes per persoon)

  Spaanse vleeswaren assortiment
  Brood met Oma’s kruidenboter, Aioli & tapenade
  Olijfjes
  Wrap rolletje met serranoham
  Wrap pittige tonijn
  Caprese stokjes
  Diverse kaasjes
  Druiven
  Tomaatjes
  Komkommer
  Diverse nootjes
  Toastjes

 • Onze prijzen zijn op basis van een minimum groepsgrootte vanaf 15 gasten. Wij verzorgen ook arrangementen voor minder gasten. Houd er wel rekening mee dat de prijs per persoon hoger wordt.
 • De prijzen zijn berekend zonder btw.
 • Op- en afstappen Roommate Aitana(thuishaven) 5 minuten lopen vanaf CS. Opstappen op een andere plaats dan de haven: toeslag binnen de grachten € 62,50, buiten de grachten € 125,-.
 • Uw reservering is pas definitief nadat wij deze hebben bevestigd en nadat u een aanbetaling heeft gedaan. Daarvoor bent u nog volledig vrij.
 • Speciale wensen: zoals afwijkende op- en afstaptijden? Of dieetwensen? Geeft u deze dan aan bij de opmerkingen in het laatste formulier.

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Stel uw vraag en wij denken met u mee. Wilt u meer weten over onze boten of arrangementen? Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen, of wilt u een (vrijblijvende) offerte aanvragen? Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw vraag.

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Starttijd vaartocht:
:

Wij respecteren uw privacy en we behandelen uw persoonlijke informatie vertrouwelijk. We gebruiken uw gegevens uitsluitend om te reageren op uw bericht. Bekijk hier onze privacyverklaring.

Waarom heet Amsterdam “Mokum”?

Tot aan de Tweede Wereld oorlog gaven Joodse handelaren grote steden vaak een bijnaam. De reden was even simpel als handig. Door de geheime bijnaam konden mogelijke mee luisteraars niet achterhalen waar Joodse handelaren met hun kostbare handelswaar(vaak diamanten!) heen reisden.

De bijnamen van de steden begon steevast met ‘Mokum’. Daarna volgde een letter van het Hebreeuws alfabet. Deze letter was vaak de eerste letter van de naam van de betreffende stad. Zo werd Dordrecht, Mokum Dollet genoemd. Berlijn, Mokum Beisz en Amsterdam, Mokum Allif. Na de Tweede Wereldoorlog is deze vorm van geheimtaal verdwenen. Alleen Amsterdam heeft stand gehouden en dat Allif hebben we dus niet meer nodig.

Er wordt op gezinspeeld dat de joden het woord Mokum gebruikten, om aan te geven dat ze zich thuis voelden in Amsterdam. Mokum is voor veel Amsterdammers en natuurlijk ook voor ons een koosnaam.

Andere populaire arrangementen

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Vergaderen op het water

Bent u op zoek naar een originele en efficiënte locatie in Amsterdam om een vergadering, brainstorm, presentatie, of andere bijeenkomst te organiseren?

Vanaf € 49,50 p/p ex. B.TW.

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Amsterdamse borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Virjdagmiddag borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde borrelgarnituur op tafel.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Lunch boot Amsterdam

Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunchmaaltijd.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

Borrel met shared tapas

Twee uur durende tocht met een ruim assortiment Spaanse happen. Een boottocht inclusief echte tapas, bier, wijnen en fris.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borreltocht met Shared Tapas | Een sharing borrel op het water

BBQ Boot Amsterdam

Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen.

Vanaf € 62,50 p/p ex. B.TW.