Historische rondvaart Amsterdam

HISTORISCHE RONDVAART AMSTERDAM VANAF 67,50 p/p

De rijke historie van Amsterdam weerspiegelt in het water. De brouwerijen aan de grachten, de oude koopmanshuizen, de onopvallende (schuil)kerkjes de hofjes, de musea maar ook de woonboten langs de grachten geven de stad haar unieke karakter.

Rederij Mokum organiseert in authentieke salonboten een rondvaart door de geschiedenis van Amsterdam. Aan boord van de salonboot vertelt onze Amsterdamse gids over de geheime, romantische en onbekende plekjes van de stad.

RONDVAART DOOR DE GESCHIEDENIS VAN AMSTERDAM

Varend door Amsterdam komt, aan de hand van prachtige verhalen van de schipper/gids,  de geschiedenis van de stad tot leven. Aan boord kunt u de sfeer van de stad uitstekend proeven. Drink een heerlijke jenever van Stokerij van Wees. Geniet van onze Amsterdamse borrelhappen met echte ossenworst en Amsterdams zuur van De Leeuw….

Tijdens een twee uur durende rondvaart leert u Amsterdam op een andere manier kennen. Onze gids neemt u mee naar plekken waar u normaal niet komt. Staat u op punt om een bedrijfsuitje te organiseren, of wilt u de familie verrassen met een origineel feestje, informeer dan naar onze Historische Rondvaart Amsterdam.

Wilt u de geheimen van de stad leren kennen? Boek een Historische Rondvaart Amsterdam

historische grachten tour

gouden bocht Amsterdam

WAT KUNT U VAN REDERIJ MOKUM VERWACHTEN

  • Privé rondvaart van twee uur
    Inclusief schipper en gids
  • Ontvangst met Amsterdamse borrel van 'van Wees'
  • Onbeperkt Hollandse bar
    Bier, goede! wijn en fris
  • Goed gevulde schalen met Amsterdamse borrelhappen
    - Authentieke Amsterdamse ossenworst
    - Echte Amsterdamse leverworst
    - Amsterdamse grillworst
    - Amsterdams zuur
    - Oude en jonge kaas
    - Optioneel Amsterdamse bitterballen
    - Vega ook mogelijk
  • Vertrek en aankomst vanaf onze thuishaven
    Room Mate Aitana hotel, 10 minuten lopen vanaf CS)
  • Parkeergarage met ruim voldoende plekken
    Betaald parkeren op eigen kosten
  • Vanaf prijs € 67,50 per persoon ex btw
    Onze prijzen zijn op basis van een minimum groepsgrootte vanaf 15 gasten.
    Wij verzorgen ook arrangementen voor minder gasten. Houd er wel rekening mee dat de prijs per persoon dan hoger wordt.
  • Wist u dat wij ook de uitgevers zijn van de enige echte Amsterdamse Vaargids?
    Bij vertrek krijgt u er één mee.

Stella Maris BBQ boot

ONZE SCHEPEN

De schepen die voor de Historische Rondvaart Amsterdam worden ingezet zijn minimaal 100 jaar oud en hebben een indrukwekkend verleden. Of het nu gaat om een salonboot, trekschuit of voormalig vrachtschip, de authenticiteit staat voorop. De schipper en de gids weten veel over de schepen te vertellen.

gele-lijn

informatie vragen

    Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Stel uw vraag en wij denken met u mee. Wilt u meer weten over onze boten of arrangementen? Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen, of wilt u een (vrijblijvende) offerte aanvragen? Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw vraag.

    Uw gegevens

    Wij respecteren uw privacy en we behandelen uw persoonlijke informatie vertrouwelijk. We gebruiken uw gegevens uitsluitend om te reageren op uw bericht. Bekijk hier onze privacyverklaring

    gele-lijn

    GESCHIEDENIS VAN DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

    De Nederlandse hoofdstad Amsterdam staat onder meer bekend om zijn grachten. De 17e-eeuwse grachtengordel met de hoofdgrachten (Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) en een stuk omliggend gebied zijn op 1 augustus 2010 opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

    Rond 1270 werd in de Amstel een dam aangelegd. Aan beide zijden van het gekanaliseerde en afgedamde stuk Amstel (het huidige Damrak en Rokin) ontstond in de Late Middeleeuwen de binnenstad van Amsterdam. Aeme Stelle Redamme is middeleeuws Nederlands voor: “Dam in een waterig gebied”.

    Na de groei van de stad in de 16e eeuw werd het centrum verder uitgebreid en waren er nieuwe grachten nodig. Het ontstaan van de grachtengordel zoals we die nu kennen kwam tijdens de Gouden Eeuw. In 1612 besloot burgemeester Frans Hendricksz. Oetgens dat de stad moest uitbreiden om alle inwoners en handelaren onderdak te kunnen geven. Hierom werden de Keizersgracht, vernoemd naar de Heilige Roomse Keizer Maximiliaan I, de Herengracht, vernoemd naar de Heren Regeerders van de stad Amsterdam en de Prinsengracht, vernoemd naar de Prins van Oranje, uitgegraven.

     

    GOUDEN EEUW

    De drie hoofdgrachten van Amsterdam werden tegelijk gegraven. Een ambitieus uitbreidingsproject van ‘Stadstimmerman’ Cornelis Staets werd in1612 door de Gemeente aangenomen en uitgevoerd. Bij de voltooiing 50 jaar later, was de stad vier maal zo groot en beschikte over het meest efficiënte en fijnmazige waterwegensysteem ter wereld. Via een spinnenweb van verbindingsgrachten konden koopmansgoederen vanuit de hele wereld voor de deur van meer dan duizend pakhuizen worden afgeleverd. Een vloot van duizenden aken en pramen verzorgden de ‘pijplijn’ naar de haven. Roeiend, bomend of met een trekzeel werd in die tijd méér vracht met menskracht door de grachten versleept, dan vandaag zelfs maar mogelijk zou zijn met vrachtwagens langs die grachten.

     

    DE MAGERE BRUG AMSTERDAM

    Op de Amstel ter hoogte van de Keizersgracht en de Prinsengracht vind je de de Magere Brug. Met de karakteristieke lampjes en het smalle pad, is dit echt een unieke brug in de stad. De Magere brug heeft haar naam gekregen door de breedte en de door de magere jaren waarin de brug werd opgeknapt. Wanneer je tijdens de schemering of zonsopkomst de brug bezoekt, kom je er achter waarom men de Magere Brug zo betoverend vindt.

     

    DE GOUDEN BOCHT

    Dit is het stuk van de grachten waar de meest rijke kooplieden, staatsmannen, artiesten en bankiers vroeger woonden. En eigenlijk nog steeds wonen of kantoor houden. Het huis van de burgermeester van Amsterdam bijvoorbeeld, vind je op de hoek van de Herengracht en de Vijzelstraat. De grachtenpanden op dit stukje van de Herengracht zijn groter en breder dan die van de rest van de rest van de grachten. Dat is ook waarom alleen écht rijke lui zich deze huizen konden veroorloven. De grachtenpanden in de Gouden Bocht zijn gebouwd in een stijl die teruggrijpt op o.a. de tijd van de oude Grieken en hebben marmeren hallen en hoge gestucte plafonds. Het is zeker een keer het bekijken waard! Zowel van binnen als van buiten.