Vaartochten Amsterdam | Vaargebieden Amsterdam

Ben je op zoek naar mooie vaarroutes in Amsterdam?

Rederij Mokum heeft meedere fantastisch uitgewerkte vaarroutes die worden verkocht via de Amsterdamse vaargids gratis online gezet. Deze routes zijn zo opgezet dat u langs alle mooie historische plekken van Amsterdam komt.

Vaartochten Amsterdam | Vaargebieden Amsterdam
Vaartocht Grachten

De Grachtentocht gaat door het hart van de stad. We varen onder andere langs het Singel, van oorsprong een verdedigingswal uit het begin van de vijftiende eeuw. Ook varen we langs de veel jongere Prinsen-, Keizers- en Herengracht, alle drie daterend uit het begin van de zeventiende eeuw.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn deze drie grachten tegelijkertijd aangelegd. Zij vormden het decor voor rijke kooplieden die graag ‘buiten’ in Amsterdam wilden wonen. Een groot gedeelte van de tocht vaart u over de Prinsengracht. Dit is van oudsher niet de meest chique, maar wel een van de gezelligste grachten. Onze tocht start bij het Singel ter hoogte van het Spui.

Klik hier om voor de volledige route

Vaartochten Amsterdam | Vaargebieden Amsterdam
Vaartocht Wallen

Varen over de Wallen is varen door het oudste vaarwater van Amsterdam. Het is een ongeëvenaarde ervaring. Vooral ‘s avonds bent u vanaf de smalle, verlichte grachtjes toeschouwer van unieke taferelen. Hordes toeristen lopen verlegen giechelend of kreunend van verbazing langs de plezierprinsesjes. In lange regenjassen, met het hoofd diep in de kraag verborgen, gaan de mannen schuil die als geen ander weten dat je liefde niet kopen kunt. Het wallengebied is één van de grootste vermaakcentra van Nederland.

De typische rode verlichting, waaraan men wereldwijd dit stukje Amsterdam herkent, vindt zijn oorsprong in de lampjes waarmee de vrouwen van plezier vroeger op de kade scheepslieden stonden te wenken. Het schijnt dat deze vrouwen rood papier om hun lampen wikkelden, zodat zij het broodnodige onderscheid creëerden met de overige verlichting aan het water.

Klik hier om voor de volledige route

Vaartochten Amsterdam | Vaargebieden Amsterdam
Vaartocht Oost

De Vaartocht Oost voert naar het waterrijke oosten van de stad. Hoewel veel authentieke gebouwen geheel of gedeeltelijk verdwenen zijn, zoals de Haringpakkerstoren en de Sint Antoniepoort, komt vanaf het water de geschiedenis tot leven.

Varend over het Entrepotdok of langs de Magere Brug zien wij de overblijfselen van historische bedrijvigheid. Zij zijn een illustratie van de invloed van handel en scheepvaart op de ontwikkeling van Amsterdam.

Klik hier om voor de volledige route

Vaartochten Amsterdam | Vaargebieden Amsterdam
Vaartocht westelijke eilanden

Deze vaartocht leidt vanaf startpunt café ‘t Smalle in de Jordaan, via het Westerdok naar de Westelijke Eilanden: Bickerseiland, Realeneiland en Prinseneiland. Deze eilanden zijn, vooral in de Gouden Eeuw, van groot belang geweest voor de Nederlandse scheepvaart. Terwijl de Oostelijke Eilanden gebruikt werden voor de scheepsbouw, deden de Westelijke Eilanden voornamelijk dienst als goederenopslag. Tijdens het varen zult u zien dat een zeer groot gedeelte van de pakhuizen, ook wel spijkers genaamd (afgeleid van spiker: korenschuur), bewaard is gebleven. De grachtengordel staat dan ook sinds augustus 2010 op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco.

Klik hier om voor de volledige route

Vaartochten Amsterdam | Vaargebieden Amsterdam
Vaartocht oostelijke havengebied

Het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is een van de meest succesvolle grootstedelijke nieuwbouwprojecten van na de oorlog. Tussen de jaren tachtig en nu is het oostelijke deel van de Amsterdamse haven uitgegroeid tot een eigentijds en internationaal voorbeeld van binnenstedelijke herstructurering aan het water. Deze vaartocht geeft een beeld van de recente stedenbouwkundige en architectonische ontwikkelingen.

Klik hier om voor de volledige route

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Ook maatwerk leveren wij met liefde. Stel uw vraag en wij denken met u mee.

Bellen kan ook!
020 210 15 45