Jordaan tour Amsterdam | Boottocht & stadswandeling

Jordaan tour vanaf € 84,50 p/p

Boottocht & stadswandeling door de Jordaan

Vanaf 1 september biedt Rederij Mokum de Jordaan Tour, een origineel nieuw arrangement aan waarbij u varend en wandelend de Jordaan gaat ontdekken. Onder leiding van Gids Tijs verkent u de zowel de Zuidelijke als de Noordelijke Jordaan. U maakt kennis met de geschiedenis van de buurt en haar bewoners.

De Jordaan is een oude volksbuurt die wordt begrensd door de Brouwers-, Prinsen-, Lijnbaans- en de Leidse gracht. Geen buurt is zoveel bezongen als de Jordaan. De schippers van Rederij Mokum zijn er kind aan huis.

Tijdens de Jordaantocht varen we langs de voet van de Oude Wester. We passeren onderweg de beroemde Elandsgracht, de bakermat van Johnny Jordaan, Tante Leen en Manke Nelis. U bezoekt een authentiek hofje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Hoe werkt de Jordaan tour

Start Jordaan tour
Aan boord wordt u welkom geheten met een pikketanissie (Pikketanussie is Amsterdams dialect voor een borrel graanjenever)

2 uur boottocht
Wij gooien de trossen los en varen gelijk de Amsterdamse grachten op. Het eerste deel van de tocht legt u varend af. Onze schepen zijn omgetoverd tot oud bruin café. Aan boord originele Mokumse borrelhappen, Amsterdamse levensliederen en 3 consumpties per persoon.

Het grootste deel van de Jordaan ziet u vanaf de boot terwijl u kennis over deze buurt wordt bijgespijkerd door gids Tijs.

2 uur stadswandeling
Aan de rand van de Jordaan gaat u met Tijs van boord om de beroemde hofjes, de Kartuizer begraafplaats en de drooggelegde Palmgracht te bekijken. U wandelt langs het café waar de ontvoerder van Freddy Heineken hun plan uitwerkten….

Tijdens de wandeltocht tocht brengt u ook een bezoek aan een echt Jordanees café voor een borrel of een kop koffie.

Ook vertelt Tijs u over de Jordaan vandaag de dag. Hoe nieuwe bewoners er hun thuis vinden en hoe de Jordaan ook nu nog een bijzonder stukje Amsterdam is, met gekke winkeltjes, kunstgaleries en straatkunst.

Einde
De wandeltocht eindigt bij onze thuishaven op loopafstand van de Jordaan.

Wat kunt u van Rederij Mokum verwachten

 • Twee uur varen door de Jordaan met een privé schip(per)
 • Twee uur wandelen inclusief bezoek aan Jordanees café
  Borrel in Jordanees café inbegrepen
 • Onbeperkt Hollandse bar aan boord
  Bier, goede wijn en fris
 • Amsterdams borrelgarnituur
  Borrelgarnituur aan boord inbegrepen
 • Vertrek en aankomst vanaf onze thuishaven
  Room Mate Aitana hotel, 10 minuten lopen vanaf CS)
 • Parkeergarage met ruim voldoende plekken
  Betaald parkeren op eigen kosten
 • Vanaf prijs € 84,50 per persoon ex btw
  Onze prijzen zijn op basis van een minimum groepsgrootte vanaf 15 gasten. Wij verzorgen ook arrangementen voor minder gasten. Houd er wel rekening mee dat de prijs per persoon dan hoger wordt.
Jordaan tour Amsterdam | Boottocht & stadswandeling

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Stel uw vraag en wij denken met u mee. Wilt u meer weten over onze boten of arrangementen? Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen, of wilt u een (vrijblijvende) offerte aanvragen? Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw vraag.

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Starttijd vaartocht:
:

Wij respecteren uw privacy en we behandelen uw persoonlijke informatie vertrouwelijk. We gebruiken uw gegevens uitsluitend om te reageren op uw bericht. Bekijk hier onze privacyverklaring.

De Jordaan

‘Bij ons in de Jordaan, waar de bloemen voor de ramen staan…’ zong volkszanger Johnny Jordaan in 1955 over zijn geliefde Amsterdamse wijk: de Jordaan. In de vier eeuwen dat de volksbuurt bestaat heeft de Jordaan zich ontwikkeld tot een van de meest iconische wijken van Amsterdam.

De arme boeren en ambachtslieden die woonden op de plaats waar de grachtengordel moest komen werden uitgekocht of verjaagd naar een stuk eiland ten westen van het nieuwe stadsdeel. Die wijk, die het ‘Nieuwe Werck’ ging heten en tussen 1613 en 1625 werd gebouwd, zou de latere Jordaan worden.

De Jordaan was een typische volksbuurt, waar veel ambachtslieden en kleine bedrijven waren gevestigd. De wijk kwam binnen de vesting van Amsterdam te liggen tijdens de Derde Uitleg in de eerste helft van de 17e eeuw. De stedenbouwkundige structuur van de wijk volgt min of meer het patroon van de polderlandschap dat er rond 1100 was aangelegd. Voor de aanleg van de Prinsengracht, de Keizersgracht en de Herengracht werd dat polderlandschap volkomen nieuw ingericht volgens een patroon dat zich in een halve cirkel om de oude stadskern boog. Daardoor liggen de straten en grachten van de volkswijk de Jordaan vaak schuin ten opzichte van de Prinsengracht en sluiten ze niet direct aan op de aangrenzende straten en bruggen van de welvarende grachtengordel.

Bron Wikipedia

Jordaan tour Amsterdam | Boottocht & stadswandeling