huur een boot koningsdag Amsterdam

EEN BOOT HUREN TIJDENS KONINGSDAG AMSTERDAM
kleine gele lijn

Koningsdag is verreweg het grootste openlucht evenement van Nederland. We vieren 27 april de verjaardag van onze Koning Willem. Verschillende plaatsen in het centrum zoals de grachten, de Dam het Vondelpark staan vol met feestende mensen. De stad verandert die dag in een grote openluchtmarkt.

 

Koningsdag in Amsterdam

Koningsdag wordt in Amsterdam groots en meeslepend gevierd. Bewoners van de grachten zetten al hun spullen buiten. Toeristen van binnen en buitenland komen naar de hoofdstad om dit feest mee te maken. Elk deel van de stad kent haar eigen dynamiek en manier van feesten. De grote pleinen voor de toeristen. De gezellige Jordaan en de Pijp voor Amsterdammers en natuurlijk het Vondelpark voor de kinderen en jonge gezinnen.

 * Neem contact met ons op voor meer informatie of om te reserveren *

Amsterdam koningsdag op het water

Boot huren tijdens Koningsdag in Amsterdam

Aan boord van een boot beleeft u Koningsdag optimaal. Niet alleen hebt u vanaf het water goed zicht op de grachten, u geniet van de scheepjes op het water, de standjes op de kant en de live muziek op de bruggen. Koningsdag vieren op een boot is zeer speciaal. Rederij Mokum probeert zoveel mogelijk mensen een kans te geven om Koningsdag vanaf het water mee te maken. Gezien de drukte is het wel verstandig te informeren naar de beschikbaarheid.

 

Koningsnacht is een avontuur

Vindt u Koningsdag te druk en te vol? Informeer dan naar de mogelijkheden voor Koningsnacht! Aan de vooravond is de stad al heerlijk druk en hebben de meeste verkopers hun plaatsje al ingenomen. U kunt overal van boord om de sfeer te proeven en een rondje te lopen.

gele-lijn

De historie van Koning(inne) Dag

Op 31 augustus 1885 werd in Nederland ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Prinses Wilhelmina de eerste Prinsessedag gevierd. Prinsessedag was daarmee de voorloper van Koninginnedag. Na de kroning van Koningin Juliana in 1891 werd het feest naar 30 april, haar verjaardag verplaatst. Het feest werd vanaf die datum ook voor het eerst Koninginnedag genoemd. Koningin Beatrix heeft dit nooit veranderd. Toen Koning Willem Alexander de troon besteeg is feest wel verzet naar zijn verjaardag. Koningsdag vieren we nu dus op 27 april.

Koningsdag

Locatie: Amsterdam Centrum en diverse andere locaties

http://www.amsterdamkoningsdag.nl/

 * Neem contact met ons op voor meer informatie of om te reserveren *

Score van bezoekers: 5

ONZE ARRANGEMENTEN

U kunt bij Rederij Mokum kiezen voor een all-inclusive arrangement Een complete vaartocht waarvoor u een vast bedrag per persoon betaalt. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn geen verborgen kosten!