Amsterdam avond

Boek de enige echte Amsterdamse Borrelboot vanaf 57,50 p/p

Aan boord van de enige echte Amsterdamse borrelboot waant u zich terug in vervlogen tijden.

Rederij Mokum is een oer-Amsterdamse rederij. Daarom zijn wij het aan onze stand verplicht om de originele Amsterdamse Borrelboot terug in de vaart te brengen. Kortom Rederij Mokum brengt de sfeer van het bruine Amsterdamse café terug op het water.

De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven. 

Reserveer de enige echte Amsterdamse Borrelboot. Onder genot van Amsterdamse happen en drankjes vaart u door het hart van de stad. Dompel uzelf en uw gasten twee uur onder in het Oude Amsterdam. De gasten die u voor gingen kunnen zich geen betere Amsterdam Experience  voorstellen dan aan boord bij Rederij Mokum.

Foto's Amsterdamse borreltocht

Amsterdamse ossenworst en leverworst met Amsterdamse uitjes

Geniet van de Amsterdamse grachten

Bitterballen zijn extra te bestellen

Gevulde eitjes

De Amsterdamse grachten

amsterdamse borrel

Wat kunt u van de Amsterdamse borrelboot verwachten?

 • Eenmaal aan boord van de Amsterdamse borrelboot wordt u ontvangen met een Amsterdams likeurtje. 
 • Twee uur durende rondvaart door de stad met Amsterdamse muziek & -verhalen. 
 • Wij zorgen voor goed gevulde schalen met Amsterdamse borrelhappen:
  - Authentieke Amsterdamse ossenworst
  - Echte Amsterdamse leverworst
  - Amsterdamse grillworst
  - Amsterdams zuur
  - Oude en jonge kaas
  - Optioneel haring met ui & zuur(€ 3,50 p.p. toeslag)
  - Optioneel Amsterdamse bitterballen
  - Vega ook mogelijk
 • Onze prijzen zijn op basis van een minimum groepsgrootte van 40  gasten.
 • Uiteraard verzorgen wij ook arrangementen voor minder gasten. Houd er wel rekening mee dat de prijs per persoon in dat geval hoger wordt.
 • Opstappen op een andere locatie dan de haven? Dat kan. Vraag ons naar eventueel extra kosten.
  Bekijk hier de mogelijke opstaplocaties
 • Uw reservering is pas definitief nadat wij deze hebben bevestigd. Uiteraard bent u tot die tijd nog volledig vrij.
 • Speciale wensen: zoals afwijkende op- en afstaptijden? Geeft dat aan ons door zodat we daar rekening mee kunnen houden. Wij halen u graag op in de buurt van uw huis of kantoor.

gele-lijn

Amsterdamse accordionist of wallengids

De Amsterdamse avond is een twee uur durende rondvaart die u kennis laat maken met alle hoogtepunten van de stad. Onder het genot van een heerlijk Amsterdams biertje vaart u langs de vele verlichte bruggen en gebouwen. Bij een Amsterdamse borrelvaart mag uiteraard een bezoekje aan de wallen(Red Light District) niet ontbreken. Met andere woorden u bekijkt het oude Amsterdam.

Ontdek imposante grachtenhuizen langs de grachtengordel en de kleurrijke Amsterdamse wallen. Onze schipper vertelt over het ontstaan van de grachten. Ook de grachtenpanden en het leven in de stad tijdens de Gouden eeuw komt aan bod. Uiteraard wordt het moderne Amsterdam niet overgeslagen. U geniet in alle rust van de ondergaande zon terwijl de avond valt.

Wilt u uw Amsterdamse Borrelboot een extra feestelijk tintje geven? Boek dan onze huisaccordeonist. Hij brengt bekende levensliederen, smartlappen en karaoke-krakers ten gehore.

Vraag naar onze vaste gids Tijs. Tijs vertelt niet alleen sterke verhalen  maar neemt u ook graag mee voor een wandeling over de wallen of over de grachten. Omdat Tijs ook Amsterdam Light Festival-specialist is, stapt hij graag aan boord om over de kunstwerken en de kunstenaars te vertellen.

Boek nu je Amsterdamse Borrelboot en geniet van een onvergetelijke ervaring.
Leuker kunnen we het niet maken!

 

gele-lijn

Informatie aanvragen

  Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Stel uw vraag en wij denken met u mee. Wilt u meer weten over onze boten of arrangementen? Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen, of wilt u een (vrijblijvende) offerte aanvragen? Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw vraag.

  Uw gegevens

  Wij respecteren uw privacy en we behandelen uw persoonlijke informatie vertrouwelijk. We gebruiken uw gegevens uitsluitend om te reageren op uw bericht. Bekijk hier onze privacyverklaring

  gele-lijn

  WAAROM HEET AMSTERDAM "MOKUM"?

  Tot aan de Tweede Wereld oorlog gaven Joodse handelaren grote steden vaak een bijnaam. De reden was even simpel als handig. Door de geheime bijnaam konden mogelijke mee luisteraars niet achterhalen waar Joodse handelaren met hun kostbare handelswaar(vaak diamanten!) heen reisden.

  De bijnamen van de steden begon steevast met 'Mokum'. Daarna volgde een letter van het Hebreeuws alfabet. Deze letter was vaak de eerste letter van de naam van de betreffende stad. Zo werd Dordrecht,  Mokum Dollet genoemd. Berlijn, Mokum Beisz en Amsterdam, Mokum Allif. Na de Tweede Wereldoorlog is deze vorm van geheimtaal verdwenen. Alleen Amsterdam heeft stand gehouden en dat Allif hebben we dus niet meer nodig.

  Er wordt op gezinspeeld dat de joden het woord Mokum gebruikten, om aan te geven dat ze zich thuis voelden in Amsterdam. Mokum is voor veel Amsterdammers en natuurlijk ook voor ons een koosnaam.

  gele-lijn

  Andere populaire arrangementen

  Vrijdagmiddag borrel - vrijmibo

  VRIJDAGMIDDAG BORREL - VRIJMIBO

  Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde happen van Slagerij Meneer van Dalen(ook vega).

  49,50 p/p

  Dikke boterhommen lunch

  LUNCH BOOT AMSTERDAM

  Trakteer uw gasten op een heerlijke lunch tijdens een vaartocht in Amsterdam.  Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunch.

  49,50 p/p

  BBQ op het water

  BBQ MEDIUM

  De gezelligste BBQ boot van Amsterdam. Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen. 

  € 62,50 p/p