Amsterdam avond

Boek de enige echte Amsterdamse Borrelboot  42,50 p/p

kleine gele lijn

Aan boord van de enige echte Amsterdamse borrelboot waant u zich terug in vervlogen tijden.

Zoals de naam al doet vermoeden is Rederij Mokum een oer-Amsterdamse rederij. Wij zijn het dan ook aan onze stand verplicht om de originele Amsterdamse borrelboot weer terug in de vaart te brengen.

Vanaf 15 oktober is het zover. Wij brengen de sfeer van het bruine Amsterdamse café terug op het water. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven. Onze Amsterdamse schipper vertelt sterke verhalen terwijl de grachten aan uw voorbij glijden.

Boek de enige echte Amsterdamse Borrelboot van Rederij Mokum. Gedurende twee uur vaart u, onder genot van Amsterdamse happen en drankjes, door het hart van de stad.

 • Ontvangst aan boord met een Amsterdams likeurtje. 
 • Twee uur durende rondvaart door hartje Amsterdam met Amsterdamse muziek & -verhalen
 • Aan boord goed gevulde schalen met Amsterdamse borrelhappen:
  - Amsterdamse ossenworst
  - Amsterdamse leverworst
  - Amsterdamse grillworst
  - Amsterdams zuur
  - Oude en jonge kaas
  - Optioneel haring met ui & zuur(€ 3,50 p.p. toeslag)
 • Opstappen op een andere plaats dan de haven: toeslag binnen de grachten € 50,-, buiten de grachten € 100,-
  Bekijk hier de mogelijke opstaplocaties
 • Uw reservering is pas definitief nadat wij deze hebben bevestigd en nadat u een aanbetaling heeft gedaan. Daarvoor bent u nog volledig vrij.
 • Speciale wensen: zoals afwijkende op- en afstaptijden? Geeft dat aan ons door zodat we daar rekening mee kunnen houden. Wij halen u graag op in de buurt van uw kantoor.

gele-lijn

Amsterdamse accordionist of wallengids

De Amsterdamse avond is een twee uur durende rondvaart die u kennis laat maken met alle hoogtepunten van de stad. Onder het genot van een heerlijk Amsterdams biertje vaart u langs de vele verlichte bruggen en gebouwen. Bij een Amsterdamse borrelvaart mag uiteraard een bezoekje aan de wallen(Red Light District) niet ontbreken.

Ontdek imposante grachtenhuizen langs de grachtengordel en de kleurrijke Amsterdamse wallen. Onze schipper vertelt over het ontstaan van de grachten, de grachtenpanden, het leven in de stad in de Gouden eeuw maar ook over het moderne Amsterdam van nu. Of geniet in alle rust van de ondergaande zon terwijl de avond valt.

Wilt u uw Amsterdamse Borrelboot een extra feestelijk tintje geven? Boek dan ons huisaccordeonist. Hij brengt bekende levensliederen, smartlappen en karaoke-krakers ten gehore.

Of boek onze vaste gids Tijs. Tijs vertelt niet alleen sterke verhalen aan boord maar neemt u ook graag mee voor een wandeling over de wallen of over de grachten. Tijs is ook Amsterdam Light Festival-specialist. Hij stapt graag aan boord om over de kunstwerken en de kunstenaars te vertellen.

Boek nu je Amsterdamse Borrelboot en geniet van een onvergetelijke ervaring.
Leuker kunnen we het niet maken!

 

gele-lijn

Informatie aanvragen

Uw aanvraag

Optioneel:
Onze vaartochten starten vanaf onze thuishaven City Marina IJdock / Hotel Roomate Aitana tenzij anders aangegeven
(5 min lopen vanaf Amsterdam centraal)Uw gegevens

Dhr.Mevr.

* Vul in ieder geval de velden met een * in. Zo kunnen we u goed en snel helpen.

Score van bezoekers: 4.9

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen en evenementen zijn compleet en betaalbaar. Ook maatwerk leveren wij met liefde. Stel uw vraag en wij denken met u mee.

 

HOE WERKT EEN AANVRAAG?

Laat uw gegevens achter
Binnen 24 uur ontvangt u een voorstel
Extra wensen zijn altijd mogelijk

 

boot huren amsterdam rederij mokum

Email: info@rederijmokum.nl
Telefoon: 020 210 15 45
Contactformulier: Contact

U kunt ons ook een Whatsapp sturen

boot huren Amsterdam Whatsapp Rederij Mokum

Bekijk hier onze privacyverklaring

gele-lijn

Bellen kan ook!
020 210 15 45

gele-lijn

WAAROM HEET AMSTERDAM "MOKUM"?

Tot aan de Tweede Wereld oorlog gaven Joodse handelaren grote steden vaak een bijnaam. De reden was even simpel als handig. Door de geheime bijnaam konden mogelijke mee luisteraars niet achterhalen waar Joodse handelaren met een kostbare handelswaar(vaak diamanten!) heen reisden.

De bijnamen van de steden begon steevast met 'Mokum'. Daarna volgde een letter van het Hebreeuws alfabet. Deze letter was vaak de eerste letter van de naam van de betreffende stad. Zo werd Dordrecht,  Mokum Dollet genoemd. Berlijn, Mokum Beisz en Amsterdam, Mokum Allif.

Na de Tweede Wereldoorlog is deze vorm van geheimtaal verdwenen. Alleen Amsterdam heeft standgehouden en dat Allif hebben we dus niet meer nodig.

Er wordt op gezinspeeld dat de joden het woord gebruikten, om aan te geven dat ze zich thuis voelden in Amsterdam en het woord Mokum dus als een soort koosnaam gebruikten.

 

 

 

gele-lijn

ONZE ANDERE ARRANGEMENTEN

U kunt bij Rederij Mokum kiezen voor een all-inclusive arrangement Een complete vaartocht waarvoor u een vast bedrag per persoon betaalt. Alle prijzen zijn inclusief BTW en toeristenbelasting. Er zijn geen verborgen kosten!