Ontbijt boot in Amsterdam

Ontbijt boot Amsterdam vanaf € 52,50 p/p

Wees erbij als de stad ontwaakt….Boek een ontbijttocht bij Rederij Mokum

De ochtenden in Amsterdam zijn betoverend mooi. De grachten zijn stil en verlaten. Langzaam komt het verkeer op gang. De Amsterdammers haasten zich naar hun werk. De toeristen verlaten hun ho(s)tels De straten worden geveegd en de kroegen krijgen een schoonmaakbeurt.

De ochtend in Amsterdam komt langzaam op gang, een kant van de stad die u zeker niet mag missen. Hoe fijn is het om de stad te zien ontwaken vanaf een boot.

Rederij Mokum biedt de mogelijkheid om te ontbijten op de grachten aan boord van een klassiek schip. Met een heerlijk kopje koffie en een uitgebreid ontbijt kunt u de stad tot leven zien komen

Boek een ontbijttocht bij Rederij Mokum. Onze Amsterdamse schippers varen u door de ontwakende stad. Ondertussen verhalen zij over de grachten.

Ontbijt cruise door Amsterdam

Hoe ziet onze ontbijttocht er uit?

  • 2 uur durende rondvaart door de grachten
  • leuke verhalen van onze Amsterdamse schipper
  • perfect Amsterdams ontbijt met croissant, verse jus en hardgekookt ei
  • optioneel een ondeugend glaasje Kir Royale (op basis van prosecco en crème de cassis)

Onze arrangementen zijn op basis van een minimum groepsgrootte vanaf 15 gasten

Ontbijt boot in Amsterdam

Wat kunt u van Rederij Mokum verwachten

  1. Opstappen op een andere locatie dan de haven? Dat kan. Vraag ons naar eventueel extra kosten.
    Bekijk hier de mogelijke opstaplocaties
  2. Onder het genot van uw heerlijke ontbijt geniet u van een mooie rondvaart door de Amsterdamse grachten.
  3. Onze schipper vertelt aan boord leuke verhalen over de stad
  4. Na 2 uur wordt u weer afgezet

Wees erbij als de stad ontwaakt en boek een ontbijttocht in Amsterdam bij Rederij Mokum.

Veelgestelde vragen – Ontbijtboot Amsterdam

Wat kunt u verwachten tijdens van de ontbijtboot?

Laat de Amsterdamse grachten aan u voorbij trekken en geniet gelijktijdig van de lekkerste gerechten. Want waarom zou u binnen willen zitten tijdens de lunch als u ook kunt genieten van dat prachtige Amsterdamse erfgoed. Laat ons uw wensen weten en wij zorgen dat uw favoriete ontbijtgerechten op tafel staan. De ontbijtboot is het hele jaar rond te boeken.

Wat voor ontbijt kunnen we verwachten?

Vers croissantje, assortiment harde en zachte mini bolletjes belegd met diverse vleeswaren en kazen. Mini krentenbol met roomboter, gekookt scharreleitje en verse jus d’orange. Genoeg koffie, thee en melk.

Kunnen wij de lunchboot ook als ontbijt boeken?

Geen enkel probleem! De lunchboot vaart op de tijden die u wenst. ‘s Ochtends, ’s middags of ’s avonds; u bepaalt zelf wanneer de lunchboot vaart.

Kunnen wij de ontbijtboot ook voor kleine groepen(<15 gasten) bestellen?

Geen enkel probleem. Wij verzorgen ook een ontbijtboot voor twee gasten. Houd er wel rekening mee dat de prijs per persoon hoger wordt.

Kan er alcohol geschonken worden aan boord van de ontbijtboot?

Uiteraard kunnen wij alcohol aan boord schenken tijdens een ontbijttocht. Wel graag van te voren doorgeven. Wij rekenen per persoon wel een kleine meerprijs. TIP: Overweeg een feestelijk ontvangst voor uw gasten met een glaasje Kir Royale.

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Stel uw vraag en wij denken met u mee. Wilt u meer weten over onze boten of arrangementen? Heeft u vragen over de beschikbaarheid en prijzen, of wilt u een (vrijblijvende) offerte aanvragen? Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw vraag.

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Starttijd vaartocht:
:

Wij respecteren uw privacy en we behandelen uw persoonlijke informatie vertrouwelijk. We gebruiken uw gegevens uitsluitend om te reageren op uw bericht. Bekijk hier onze privacyverklaring.

Waarom heet Amsterdam “Mokum”?

Tot aan de Tweede Wereld oorlog gaven Joodse handelaren grote steden vaak een bijnaam. De reden was even simpel als handig. Door de geheime bijnaam konden mogelijke mee luisteraars niet achterhalen waar Joodse handelaren met hun kostbare handelswaar(vaak diamanten!) heen reisden.

De bijnamen van de steden begon steevast met ‘Mokum’. Daarna volgde een letter van het Hebreeuws alfabet. Deze letter was vaak de eerste letter van de naam van de betreffende stad. Zo werd Dordrecht, Mokum Dollet genoemd. Berlijn, Mokum Beisz en Amsterdam, Mokum Allif. Na de Tweede Wereldoorlog is deze vorm van geheimtaal verdwenen. Alleen Amsterdam heeft stand gehouden en dat Allif hebben we dus niet meer nodig.

Er wordt op gezinspeeld dat de joden het woord Mokum gebruikten, om aan te geven dat ze zich thuis voelden in Amsterdam. Mokum is voor veel Amsterdammers en natuurlijk ook voor ons een koosnaam.

Andere populaire arrangementen

Ontbijt boot in Amsterdam

Vergaderen op het water

Bent u op zoek naar een originele en efficiënte locatie in Amsterdam om een vergadering, brainstorm, presentatie, of andere bijeenkomst te organiseren?

Vanaf € 49,50 p/p ex. B.TW.

Ontbijt boot in Amsterdam

Amsterdamse borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Ontbijt boot in Amsterdam

Virjdagmiddag borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde borrelgarnituur op tafel.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Ontbijt boot in Amsterdam

Lunch boot Amsterdam

Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunchmaaltijd.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Ontbijt boot in Amsterdam

Borrel met shared tapas

Twee uur durende tocht met een ruim assortiment Spaanse happen. Een boottocht inclusief echte tapas, bier, wijnen en fris.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Ontbijt boot in Amsterdam

BBQ Boot Amsterdam

Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen.

Vanaf € 62,50 p/p ex. B.TW.