Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

Tips voor het huren van een salonboot

Hou deze tips goed in gedachten wanneer je gaat beginnen met het plannen van een boottocht in Amsterdam.
Wil je binnenkort een salontboot huren in Amsterdam, lees dan de volgende tips goed door. Er zijn natuurlijk altijd een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je een boot gaat huren. Want je wil natuurlijk de leukste boot, met de bij jou passende sfeer tegen een geschikte prijs. Er zijn een heleboel aanbieders in Amsterdam en soms is het moeilijk om je juiste salonboot te vinden. We hebben de handigste tips op een rij gezet.

Voorbereiding vaartocht

Varen door Amsterdam is populair. Inmiddels zijn er meer dan 500 boten in Amsterdam. Hoe vindt u tussen al deze schepen de juiste aanbieder. Een tochtje door Amsterdam is niet goedkoop. Het is dan ook de bedoeling dat u een fantastische ervaring gaat hebben. Wij gaan u helpen om de juiste keuze te maken.

Google met voorbedachte raden

Google maakt een prima selectie op basis van uw zoekwoorden. Kies uw zoekwoorden zorgvuldig. Wilt u een privé rondvaart met schipper? Voer deze dan ook in. Op bijvoorbeeld Rondvaart Amsterdam krijgt u aanzienlijk andere aanbiedingen dan bij Privé Rondvaart Amsterdam

Vergelijk de juiste prijzen

Reders in Amsterdam kiezen voor een verschillende prijsopbouw. Sommige reders kiezen voor een prijs per uur waarbij de catering apart kan worden besteld. Andere reders kiezen voor in al in prijs per persoon. Goed vergelijken loont de moeite. Goedkoop kan duurkoop blijken.

Weet waar u een schip huurt

Amsterdam kent vele aanbieders van boottochten. Zo zijn er wederverkopers, boekingswebsites, evenementorganisatoren, bootboekingsbureaus en reders. De reders bieden over het algemeen de beste prijzen en de kortste lijnen met betrekking tot de communicatie. Last minute iets wijzigen? Dan is direct boeken bij een reder de beste oplossing.

Hoe lang/kort mag een tocht duren?

Veel rederijen kiezen ervoor om een minimum vaarduur van twee uur aan te bieden. Ervaring leert dat deze duur van een tocht ook wel nodig is om een relaxte vaart aan te kunnen bieden. Overigens zijn er ook rederijen die korte watertaxi tochten aanbieden.

Hoe zit dat nu met eigen catering meenemen aan boord?

Een salonboot is vergelijkbaar met een kleine evenementenlocatie. Dat betekent dat in de meeste gevallen de ondernemer ook afhankelijk is van drankinkomsten. Met sommige rederijen zijn afspraken te maken over (deels) eigen catering. Het kan dat u dan wel kurkgeld of schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. Vraag voor de tocht naar de voorwaarden.

Hoe zit het met de vaarroutes in Amsterdam? Liggen deze vast? Of kunnen wij de route zelf bepalen?

Als u een privé rondvaartboot huurt liggen over het algemeen de vaarroutes niet vast. Bij het aan boord gaan kunt u zelf aangeven waar u graag heen wilt varen. Mocht u geen inspiratie hebben, dan kunt u de schipper vragen naar suggesties. De schipper weet vaak de leukste plekjes en zorgt ook nog een dat de tocht op tijd eindigt op de afgesproken plek. Wilt u de tocht zelf plannen? Kijk dan even naar de vaarroute suggestie.

Hoe zit het met het weer? Kan ik de tocht cancelen met regen?

Vraag van tevoren duidelijk of het door u gewenste schip overdekt of open is of dat dit ter plekke kan worden aangepast. Schepen die overdekt kunnen worden varen in principe met elke weersomstandigheid. Open schepen bieden nog weleens de mogelijkheid om met regen te cancelen. Dit is zeker niet standaard dus leg het schriftelijk vast.

Informeer voor de tocht naar de faciliteiten van de boot

U heeft bij een vaartocht wensen met betrekking tot de voorzieningen aan boord. Spreek deze van tevoren duidelijk door:

  • Is er een toilet aan boord?
  • Is er bediening aan boord?
  • Wat is het aantal zit/sta-plaatsen
  • Is het schip overdekt?
  • Kunnen het dak en de ramen open/dicht?
  • Is er een mogelijkheid voor muziek aan boord?
  • Kunnen mindervalide mensen makkelijk aan boord?
  • Kunnen ouderen makkelijk van- en aan boord

Wijzigen van een boeking

Een rederij moet tijdig personeel inhuren en de catering bestellen. Het is dus handig tijdig door te spreken hoeveel gasten en aan boord komen en wat de catering wensen zijn. Over het algemeen kan een boeking tot een week voor aanvang wel worden aangepast. Liever eerder dan later.

Hoe zit dat met op- en afstappen?

Er zijn vele op- en afstaplocaties in Amsterdam. Bekijk goed waar uw gasten vandaan komen. Parkeren in de oude binnenstad wordt steeds moeilijker en kan bovendien een dure aangelegenheid zijn. Het openbaar vervoer wordt met de stijgende parkeertarieven met de dag aantrekkelijker. Er zijn ook goede parkeervoorzieningen buiten het centrum. Hou er rekening mee dat sommige rederijen voor- en terugvaarkosten in rekening brengen als de op- en afstapplaats zich buiten het centrum bevindt.

Onze populaire arrangementen

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

Vergaderen op het water

Bent u op zoek naar een originele en efficiënte locatie in Amsterdam om een vergadering, brainstorm, presentatie, of andere bijeenkomst te organiseren?

Vanaf € 49,50 p/p ex. B.TW.

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

Amsterdamse borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

Virjdagmiddag borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde borrelgarnituur op tafel.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

Lunch boot Amsterdam

Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunchmaaltijd.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

Borrel met shared tapas

Twee uur durende tocht met een ruim assortiment Spaanse happen. Een boottocht inclusief echte tapas, bier, wijnen en fris.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

BBQ Boot Amsterdam

Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen.

Vanaf € 62,50 p/p ex. B.TW.

Op de dag van de Rondvaart

Wees bereikbaar

Zorg dat wij jouw mobiele telefoonnummer hebben en zorg dat je het nummer van de schipper ook bij de hand hebt. Mocht je dan onverwacht een vraag hebben, kan je de schipper altijd bereiken.

Spreek duidelijk af waar en hoe laat je wilt starten

Zowel met de Rederij als alle mensen die meegaan op de tocht. Als we moeten wachten op een van de gasten, gaat dit helaas ten koste van de vaartijd.

Wees bereikbaar

Zorg dat wij jouw mobiele telefoonnummer hebben en zorg dat je het nummer van de schipper ook bij de hand hebt. Mocht je dan onverwacht een vraag hebben, kan je de schipper altijd bereiken.

Volg instructies van de schipper altijd op

De schipper is verantwoordelijk voor de boot en al haar passagiers. Werk daarom altijd mee met de schipper als hij hierom vraagt, er is vaak veel verkeer op de Amsterdamse grachten en samen moeten we er voor zorgen dat het leuk en veilig blijft

Heldere communicatie aan boord

Diegene die boekt is in principe het aanspreekpunt voor de schipper. Vaak krijgen we verzoeken betreft de route, stopplekken en dergelijke. Voor de duidelijkheid is het prettig dit (zeker als de groep wat groter is) te laten verlopen via diegene die ook de boeking heeft verzorgd.

Onze boten

Rederij Mokum beschikt over Oudhollandse salonboten en trekschuiten met een historie van meer dan 100 jaar oud.

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

25 persoons salonboot
Aagje Deken

Deze salonboot 100% elektrisch en daardoor fluisterstil. Bij mooi weer kan de kap volledig worden opgerold. Bij minder goed weer gaat de kap weer dicht en kan de verwarming aan....
Lees meer

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

32 persoons salonboot
Theo Kok

De Theo Kok is een romantische salonboot waarmee u heerlijk de Amsterdamse grachten kunt verkennen. Met de tafels uitgeklapt kunt u genieten van een heerlijk diner....
Lees meer

Tips voor het huren van een salonboot in amsterdam

36 persoons salonboot
Stella Maris

De Stella Maris is een historische maar volledig gemoderniseerde salonboot. Wilt u een gezellige verjaardag vieren of uw buitenlandse gasten verwennen? Dan is de Stella Maris een goede keuze.....
Lees meer