varen in de winter Amsterdam

Varen in de winter in Amsterdam

In de winterperiode straalt Amsterdam magie en romantiek uit. Bekijk Amsterdam in de winter vanaf het water.

Stap aan boord en geniet van ons heerlijk verwarmde saloonboot. Als opwarmertje starten we met warme glühwein terwijl de schipper de trossen losgooit om van de winter in Amsterdam te genieten. Dikke jassen aan en lekker buiten met een glühwein of een glas rode wijn in de hand Amsterdam vanaf het water te bekijken. Slecht weer buiten? Wij steken de kachel binnen voor u aan.

Je ziet niet alleen de prachtige grachtengordel van heel dichtbij, het blijft de meest unieke manier om drijvend op het water de stad te ontdekken. Of je nu op bezoek bent, vaker in Amsterdam komt of hier woont: je ziet de stad op een magische manier voorbij trekken vanaf een boot. De beste plek om deze winter het Amsterdam Light Festival te ervaren is ook absoluut vanaf het water. 

Boek een rondvaart bij Via Rederij Mokum waarbij de geschiedenis van Amsterdam wordt verteld door onze schippers tijdens de vaartocht door de grachten.

 

 

Amsterdam in de winter

 

 

warme chocolademelk

Winter in Amsterdam

De dagen worden korter en de donkere dagen voor kerst breken aan. Amsterdam wordt er alleen maar gezelliger op. Op straat valt van alles te zien en te beleven. Maak een winterse wandeling langs grachten en parken en zak daarna verdiend onderuit in een van de knusse cafeetjes met warme chocolademelk of een kop dampende soep. Je kunt schaatsen op het sprookjesachtig verlichte Museumplein Amsterdam in de winter is een must see.

bijenkorf winter Amsterdam

Winters winkelen in Amsterdam

In december zijn de etalages van shopping walhalla’s De Bijenkorf en Magna Plaza met extra zorg en creativiteit ingericht. Zeker De Bijenkorf heeft een naam hoog te houden. Ook de grachten en geliefde winkelbuurten De 9 straatjes en de Haarlemmerdijk zijn feestelijk verlicht. Veel Amsterdamse boetieks maken extra werk van hun etalages.

 
boerderij Meerzicht Amsterdam
Onbekende winterse locaties

Begin de dag goed met een winterwandeling Zin in een frisse neus en wat buitenpret? In de winter valt er meer te beleven in de dan je zou denken. Heb je het Vondelpark inmiddels wel gezien? Ga dan op ontdekkingstocht in het Amstelpark of Beatrixpark. In het Amsterdamse Bos kun je ’s winters mee met de boswachter voor de speciale Oliebollenwandeling en Koukleumwandeling. Leuk voor de hele familie. Voor de lekkerste pannenkoeken (en lieve hertjes om te aaien) ga je naar Boerderij Meerzicht, een begrip onder Amsterdammers.

grachtengorden Amsterdam in de winter
Grachtenroute

De grachtengordel werd in de zeventiende eeuw in een halve cirkel rond de middeleeuwse stad aangelegd om ruimte voor de bouw van luxe woonhuizen voor de rijk geworden kooplieden te bieden. Iets later diezelfde eeuw werd aangrenzend tussen de Prinsengracht en de Singelgracht de Jordaan aangelegd. Bij de bouw van deze van oorsprong volksbuurt werd het patroon van de oude poldersloten gevolgd. Dit leverde de kenmerkende Jordaan-structuur van smalle straten, ondiepe bouwblokken en smalle grachten op: een scherp contrast met de ruime opzet van de grachtengordel.

 

boot huren in Amsterdam

WINTER BARBECUE VANAF € 59,50

winter BBQ Amsterdam Nu de dagen korter worden en de bladeren aan de bomen weer rood en geel kleuren, komt de winter snel dichterbij. Een mooi moment om vrienden, kennissen, relaties of collega’s uit te nodigen voor een heerlijke winter BBQ boot in Amsterdam. Origineel en gezellig!

Wegens groot succes: ook dit jaar weer een Winter BBQ

Vanwege het grote succes vorig jaar, organiseren wij ook dit jaar een Winter BBQ aan boord van onze schepen. Gedurende de maanden november, december en januari kunt u aan boord van één van onze klassieke schepen varen, BBQ-en en genieten van de winterse taferelen op de kade.

Onze historische schepen worden voor de wintermaanden romantisch aangekleed met feestverlichting en guirlandes. Laat de kerst wat ons betreft maar komen.

Hoe ziet een Winterse BBQ er bij Rederij Mokum?

Bij aankomst staat er voor u een heerlijk glas wijn of een biertje klaar. Wij gooien gelijk de trossen los. Wilt u op het achterdek genieten van winters Amsterdam? Dat kan. We hebben plaids aan boord. Is het buiten toch nog te koud?  Dan is er binnen bij de brandende kachel altijd een plaatsje vrij.

Op onze lange tafels staat het BBQ buffet bij vertrek al klaar. U kunt gelijk beginnen. Alleen af en toe naar buiten om het vlees van de BBQ te halen. Wat is er gezelliger dan een warm smeulende BBQ en de geur van vers geroosterd vlees?

Wat mag u van ons verwachten.

  • 2 uur varen met een privé schip(per)
  • goed gevulde Hollandse bar(met heerlijke wijnen),
  • medium BBQ-inclusief salades, stokbrood, sauzen.
  • toilet en verwarming aan boord
  • warme plaid om buiten bij de BBQ te gaan zitten
  • vanaf € 59,50 ex btw, inclusief alles (geen extra kosten!)

Of het nu regent, hagelt, of sneeuwt, onze BBQ-boot vaart uit!

Vanaf november is het weer zover. Dus reserveer tijdig!

Let op de Winter BBQ kan in december en januari ook in combinatie met een tocht langs het Amsterdam Light Festival. Dan geldt er wel een toeslag.