BBQ op de grachten van Amsterdam

BBQ op de grachten van Amsterdam

BBQ en Varen, een geslaagde combinatie voor een gezellig uitje op het water. Aan boord van één van onze salonboten heb je alles binnen handbereik. Koud drinken, gezelligheid, varen op een bijzonder schip en vers-bereide producten van de BBQ.

Oorsprong van barbecuen

 width=De oorsprong van barbecuen – zowel het woord als de activiteit – is enigszins obscuur. Toch zijn de meeste etymologen het erover eens dat het woord stamt uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen. De Spanjaarden stuitten in het begin van de zestiende eeuw op het Taínovolk. Deze inheemse bewoners van het Caraïbisch gebied gebruikten een ‘barbacoa’, een grill om vlees mee roosteren. Barbacoa betekent in de taal van de Taïno ‘heilige vuurkuil’.

De Spaanse reizigers hebben het woord waarschijnlijk overgenomen en via hen is het ook in het Engels en Frans terechtgekomen. Zo meldt het vooraanstaande Oxford English Dictionary dat het woord voor het eerst in de Engelse taal opdook in 1697. Het werd gebruikt door de Britse avonturier William Dampier.

In het Nederlands dook het woord voor het eerst op in de beschrijvingen over de Verenigde Staten. Zo staat in 1921 een uitvoerige beschrijving van een barbecue in de Nieuwe Rotterdamse Courant. „Een barbecue is een buitenpartij, waarbij een dier in zijn geheel ter plaatse wordt geroosterd en opgegeten. Het gebruik is ook in Engeland niet onbekend, maar droeg, zoals het ons werd vertoond, wel heel bijzonder een Amerikaans karakter.” In de jaren zestig raakte het barbecuen in Nederland in de mode. Daarna is het niet meer weg te denken.

Onze populaire arrangementen

Vergaderen op het water

Bent u op zoek naar een originele en efficiënte locatie in Amsterdam om een vergadering, brainstorm, presentatie, of andere bijeenkomst te organiseren?

Vanaf € 49,50 p/p ex. B.TW.

Amsterdamse borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Virjdagmiddag borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde borrelgarnituur op tafel.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Lunch boot Amsterdam

Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunchmaaltijd.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borrel met shared tapas

Twee uur durende tocht met een ruim assortiment Spaanse happen. Een boottocht inclusief echte tapas, bier, wijnen en fris.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

BBQ Boot Amsterdam

Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen.

Vanaf € 62,50 p/p ex. B.TW.

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Ook maatwerk leveren wij met liefde. Stel uw vraag en wij denken met u mee.

Bellen kan ook!
020 210 15 45