Boek een BBQ voor 20 personen bij Rederij Mokum

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Rederij Mokum helpt u graag bij het organiseren van een BBQ voor 20 personen op de grachten van Amsterdam. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of verjaardag, een BBQ op de grachten is origineel, lekker en betaalbaar. En wij zijn de onbetwiste specialist in de organisatie van uw feestje.

De Stella Maris en de Theo Kok zijn door hun indeling zeer geschikt voor een BBQ voor 20 personen. Aan boord hebben we uiteraard meer zitplaatsen. Maar een beetje loopruimte is wel zo prettig. Met mooi weer kunnen onze schepen helemaal open. Zo kunnen u en uw gasten optimaal genieten van het mooie weer. Groter BBQ-gezelschap? Geen probleem, in dat geval zetten wij de Mokumer Trekschuit in.

Hoe gaat een BBQ voor 20 personen in zijn werk?

Een BBQ voor 20 personen gaat eenvoudig in zijn werk. Op het moment dat u, met uw gasten, aan boord stapt, staat de BBQ al aan. De tafel is gedekt met heerlijke gerechten. Salades, stokbrood sauzen en dips zijn in ruime mate aanwezig. Het vlees staat voor gegaard en gekoeld te wachten.

winter BBQ Amsterdam ALF

BBQ-chef aan boord bij meer dan 20 personen

Bij gezelschappen tot 20 personen mag u het vlees zelf op de BBQ afgrillen. Komt u met meer dan twintig personen? Dan sturen wij sowieso een BBQ-chef mee. Uiteraard kunt u altijd om een BBQ-chef vragen bij gezelschappen onder de 20 personen. Wij rekenen dan wel een kleine toeslag.

Medium of XL BBQ?

Onze medium BBQ is prima geschikt voor een gemengd gezelschap. Heeft u flinke eters aan boord? Overweeg dan een BBQ XL. Medium en XL BBQ’s zijn ook te combineren.

Uiteraard kunnen we aan alle dieetwensen voldoen, Of het nu gaat om een Halal, vegetarische of een glutenvrije BBQ.

Twijfel niet en stuur ons een mail. Wij helpen u graag verder. Appen of bellen voor meer info kan natuurlijk ook.

Boek een BBQ voor 10 personen aan boord van de Aagje Deken

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Met een groep van 10 personen is een BBQ op de grachten een leuk alternatief voor uit eten gaan. De Aagje Deken is dan bij uitstek de geschikte boot. We dekken de tafels in en zetten de BBQ op tafel. Het feest kan gelijk beginnen.

Op onze website staan feestelijke arrangementen uitsluitend vanaf 15 personen. Dit is de meest voorkomende groepsgrootte. Op deze groepsgrootte hebben wij onze arrangementen dan ook op afgestemd.

BBQ voor 10 personen

Rederij Mokum werkt graag met duidelijk prijzen -per persoons- op de website. Met bedrijfsuitjes of een verjaardag kunt u gelijk zien of het budget per persoon niet overschreden wordt. Vanaf 15 tot 50 personen veranderen onze prijzen per persoon niet.

boot huren 20 personen

Wij kunnen ons echter voorstellen dat u ook graag met een kleinere groep aan boord van onze BBQ-boot stapt. In geval van minder dan 15 personen maken wij graag een offerte voor u.

Houd er wel rekening mee dat de prijs per persoon met een groep van 10 hoger is dan met een groep van 15 personen. Dit komt omdat we de boothuur moeten verdelen over 10 in plaats van 15 personen. Een BBQ aan boord van de Aagje Deken is zeer gezellig.

Met een kleine groep BBQ-en? Altijd even bellen of mailen met Rederij Mokum

Winterse BBQ tijdens het Light Festival

Posted on Posted in barbecue amsterdam, Festival op het water

Het Amsterdam Light Festival gaat beginnen. Editie 2017-2018 belooft de meest spectaculaire editie ooit te worden.

Rederij Mokum introduceert tijdens het Amsterdam Light Festival een nieuw fenomeen: De Winterse Barbecue.

Nu de dagen korter worden en de bladeren aan de bomen weer rood en geel kleuren, komt het Amsterdam Light Festival snel dichterbij. Een mooi moment om vrienden, kennissen, relaties of collega’s uit te nodigen voor een heerlijke winter BBQ in combinatie met het Amsterdam Light Festival. Gedurende de maanden december en januari kunt u aan boord van één van onze klassieke schepen varen, BBQ-en en genieten van de prachtige kunstwerken langs de Water Colors Route.

Hoe ziet een Winterse BBQ er bij Rederij Mokum uit?

Bij aankomst staat er voor u een heerlijk glas wijn of een biertje klaar. Wij gooien gelijk de trossen los. Wilt u op het achterdek genieten van winters Amsterdam? Dat kan. We hebben plaids aan boord. Is het buiten toch nog te koud?  Dan is er binnen bij de brandende kachel altijd een plaatsje vrij.

winter BBQ

Op onze lange tafels staat het BBQ buffet bij vertrek al klaar. U kunt gelijk beginnen. Alleen af en toe naar buiten om het vlees van de BBQ te halen. Wat is er gezelliger dan een warm smeulende BBQ en de geur van vers geroosterd vlees?

Onze historische schepen worden tijdens het Amsterdam Light Festival romantisch aangekleed met feestverlichting en guirlandes. Laat de kerst wat ons betreft maar komen.

Wat mag u van ons verwachten:

  • 2 uur varen met een privé schip(per)
  • goed gevulde Hollandse bar(met heerlijke wijnen),
  • medium BBQ-inclusief salades, stokbrood, sauzen.
  • toilet en verwarming aan boord
  • warme plaid om buiten bij de BBQ te gaan zitten
  • kosten € 69,50
  • inclusief afdracht aan organisatie van het Amsterdam Light Festival

Of het nu regent, hagelt, of sneeuwt, onze BBQ-boot vaart uit!

Vanaf 30 november is het weer zover. Dus reserveer tijdig!

BBQ in de grachten populair onder vrijgezellen

Posted on Posted in barbecue amsterdam

BBQ-en in de Amsterdamse grachten lijkt de hit van 2019 te worden onder vrijgezellengroepen. Steeds meer groepen uit binnen- en buitenland kiezen ervoor om hun vrijgezellenfeest in Amsterdam te vieren. En dan met voorkeur op een boot. Varen met een biertje en barbecue is niet meer weg te denken uit de grachten van Amsterdam.

Vrijdagmiddag borrel - vrijmibo

Met de laatste dag als vrijgezel in zicht worden je beste vriendinnen geacht een leuke dag voor je te verzinnen. Met 15 vrouwen een hele dag op stap en dat vaak voor een beperkt budget. Geen gemakkelijke opgave voor de organisatoren. Een BBQ op een boot in Amsterdam is dan een betaalbaar en origineel uitje voor een vrijgezellenfeestje.

 

Amsterdam heeft een onuitputtelijke aantrekkingskracht op bezoekers vanuit binnen- en buitenland. Toeristen zijn niet meer weg te denken van de grachten. Natuurlijk wil iedereen in de wereld genieten van de verworven vrijheden in Amsterdam. Waar kun je dan ook beten een vrijgezellenfeest vieren dan in onze hoofdstad.

Een BBQ aan boord van een schip is net even leuker dan in een restaurant. Aan boord uitsluitend je eigen vriendinnen groep. Geen inmenging van andere vrijgezellengroepen. Je huurt een BBQ boot uitsluitend voor jouw gezelschap.

Heb je vragen over de mogelijkheden? Stuur ons dan een mail.

NB: Rederij Mokum organiseert uitsluitend vrijgezellenfeesten voor vrouwen. Met mannengroepen hebben we namelijk minder goede ervaringen. 

BBQ recepten met een twist

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Als de zon schijnt wil iedereen naar buiten om te BBQ-en. Een loom namiddagzonnetje, een smeulende BBQ en voldoende rose maken de eerste lente dagen, na een lange winter, een verademing.

Op een zonnige dag is een barbecue niet weg te denken uit het straatbeeld. De hamburgers, worsten, saté zijn niet aan te slepen bij slagerij en supermarkt. Niks op aan te merken als u de hele winter binnen achter het fornuis hebt gestaan.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na enkele keren bbq-en misschien verveeld raakt van steeds dezelfde hamburgers en hotdogs. BBQ-pakketten in de supermarkt zijn tenslotte niet echt origineel van samenstelling.

Voor veel vegetariërs klinkt een BBQ niet echt aantrekkelijk in de oren. En dat is jammer. Want op de barbecue zijn overheerlijke groentegerechten te maken waardoor vlees van geen kanten wordt gemist.

Graag helpen wij u met enkele suggesties voor een ‘anders dan anders’  BBQ:

BBQ boot Amsterdam

Wat dacht u van champignons en courgette burgers? Of overheerlijke zalmspiesjes? Op http://youqueen.com/food/bbq-with-a-twist-fresh-and-exciting-summer-recipes/ vindt u een aantal overheerlijke BBQ-recepten.

Een populair gerecht voor op de BBQ is de cola kip. De kip wordt op de BBQ gegrild met een cola marinade. De cola zorgt voor een heerlijke zoet pittige kip. https://bbq-helden.nl/recepten/kip-op-bierblik/

Of wat dacht u van een originele pizza met courgette en feta van de BBQ? https://www.leukerecepten.nl/recepten/pizza-met-courgette-en-feta-van-de-bbq/

Tenslotte zijn wij persoonlijk fan van de appelbom met spek. Appels en spek gaan fantastisch samen op de BBQ. Let op dit is beslist een stevige hap. Kijk voor het originele recept op: https://bbq-helden.nl/recepten/appelbom-met-spek-bbq-saus/

Mocht u een BBQ op de grachten van Amsterdam willen? Dat kan natuurlijk ook. https://www.rederijmokum.nl/bbq-boot-amsterdam/

Heerlijke lente BBQ in Amsterdam

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Bijna lente in Amsterdam…..tijd voor een BBQ.

’s Avonds is het al weer langer licht. Op de terrassen genieten mensen gretig van de eerste lente zonnestralen. Geen toeval, 1 maart begint de meteorologische lente. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. Een goed moment om naar buiten te gaan en uw vitamine D aan te vullen.

Schud de winter nu vast van u af en stap bij ons aan boord voor een heerlijke lente barbecue. Vanaf het achterdek kunt u, al varend, de wisseling van de seizoenen in Amsterdam meemaken.

Terwijl u van de stad geniet brandt de barbecue op het achterdek. Barbecueën mag u bij Rederij Mokum volledig zelf doen. Wij zetten de gerechten voor u klaar. Alleen het vlees moet nog even op de grill. Onze schipper vertelt onderweg verhalen over Amsterdam.

Onze BBQ tochten zijn inclusief:Mocht het na zonsondergang wat kouder aanvoelen, dan hebben wij uiteraard een plaid. Of wij zetten binnen de kachel aan.

• 2 uur varen door de Amsterdamse grachten
• onbeperkt bier, wijn, frisdranken en Spa blauw-rood
• BBQ buffet medium of XL met heerlijke (pasta)salades
• voldoende stokbrood met koude en warme sausen

Wilt u samen met u collega’s de lente tegemoet varen of de familie trakteren op een feestelijk uitje? Check dan nu de mogelijkheden op onze speciale BBQ pagina.

Het woord lente is afgeleid van het woord lang. Lang heeft in deze betekenis betrekking op het ‘lengen van de dagen’. Om praktische, maar ook klimatologische redenen begint de meteorologische lente op 1 maart en duurt tot 1 juni. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. En dat is 20 maart. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat(bron: Wikipedia)

 

BBQ boot Amsterdam | Varen en BBQ-en door de grachten

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Wilt u een leuke originele vrijmibo organiseren? Huur dan de  all-in BBQ boot Amsterdam bij Rederij Mokum.

De week zit er bijna op en uw collega’s hebben zich van de beste kant laten zien. Of u heeft een succesvolle beurs op de Rai achter de rug? Mooi moment om een Barbecue boot in Amsterdam te huren. Een all in prijs voor een twee uur durende tocht meteen heerlijke barbecue aan boord.

Rederij Mokum Arrangementen BBQ op het water

Het huren van een BBQ boot is eenvoudiger dan u denkt. Bij Rederij Mokum kan dat in de meeste gevallen nog dezelfde dag. Maak gebruik van onze online prijsberekening tool en u weet direct wat de kosten zijn. Geen extra kosten tenzij u op een andere plek op wilt stappen als onze thuishaven. Bekijk hier onze opstaplocaties

Een BBQ op de grachten is ook tijdens de winter prima te organiseren.

Stop met zoeken en reserveer direct de leukste BBQ boot van Amsterdam.

BBQ op de grachten van Amsterdam

Posted on Posted in barbecue amsterdam

BBQ op de grachten van Amsterdam

BBQ en Varen, een geslaagde combinatie voor een gezellig uitje op het water. Aan boord van één van onze salonboten heb je alles binnen handbereik. Koud drinken, gezelligheid, varen op een bijzonder schip en vers-bereide producten van de BBQ.

Oorsprong van barbecuen

De oorsprong van barbecuen – zowel het woord als de activiteit – is enigszins obscuur. Toch zijn de meeste etymologen het erover eens dat het woord stamt uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen. De Spanjaarden stuitten in het begin van de zestiende eeuw op het Taínovolk. Deze inheemse bewoners van het Caraïbisch gebied gebruikten een ‘barbacoa’, een grill om vlees mee roosteren. Barbacoa betekent in de taal van de Taïno ‘heilige vuurkuil’.

De Spaanse reizigers hebben het woord waarschijnlijk overgenomen en via hen is het ook in het Engels en Frans terechtgekomen. Zo meldt het vooraanstaande Oxford English Dictionary dat het woord voor het eerst in de Engelse taal opdook in 1697. Het werd gebruikt door de Britse avonturier William Dampier.

In het Nederlands dook het woord voor het eerst op in de beschrijvingen over de Verenigde Staten. Zo staat in 1921 een uitvoerige beschrijving van een barbecue in de Nieuwe Rotterdamse Courant. „Een barbecue is een buitenpartij, waarbij een dier in zijn geheel ter plaatse wordt geroosterd en opgegeten. Het gebruik is ook in Engeland niet onbekend, maar droeg, zoals het ons werd vertoond, wel heel bijzonder een Amerikaans karakter.” In de jaren zestig raakte het barbecuen in Nederland in de mode. Daarna is het niet meer weg te denken.

Boot huren in Amsterdam – Winterse BBQ

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Volgens de Enkhuizer Almanak gaat na een zachte aanloop de winter nu toch echt beginnen. Niet echt een moment waarop u er aan denkt om een boot te huren in Amsterdam. Varen in Amsterdam is heerlijk gedurende de wintermaanden.

De gehele maand februari kunt u aan boord van één van onze klassieke salonboten genieten van een gezellige en zeer uitgebreide ‘Winterse BBQ’. Een boot huren in Amsterdam is origineel en betaalbaar.

Aan het begin van de vaartocht serveren wij op het achterdek een beker warme glühwein (plait beschikbaar). Is het buiten te koud? Dan is er binnen bij de brandende kachel altijd een plaatsje vrij.

Boot Huren Amsterdam-BBQ

Huur een boot bij Rederij Mokum en geniet van Winters Amsterdam