Varen Corona Amsterdam

Posted on Posted in Festival op het water, salonboot huren in amsterdam

De coronacrisis (COVID-19) heeft grote invloed op ons dagelijks leven. De maatregelen om verspreiding tegen te gaan zijn ingrijpend en raken iedereen, maar wat mag nou nog wel en wat niet?

Varen Corana Amsterdam | Het is toegestaan!

Laten we eerst antwoord geven op de vraag: “Mag er nog gevaren worden op de Amsterdamse grachten gedurende de corona crisis?” Het antwoord daarop is over het algemeen: ja. Met een aantal dingen waar je op moet letten heb je een heerlijke dag op het water. Probeer altijd de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Bewaar altijd 1,5 m afstand van anderen op de steiger en aan boord. Ga niet naar buiten als je griepverschijnselen vertoond. 

Er is momenteel geen vaarverbod meer van kracht. Er mogen weer meer dan 2 mensen aan boord van uw boot, mits u de 1,5 meter afstand van elkaar kunt bewaren. De 1,5 meter afstand geldt niet voor een gezamenlijk huishouden.

Bekijk hier onze Corona-proof arrangementen

 

Met hoeveel mensen mag je nog in een bootje?

Bij Rederij Mokum zijn er speciale Corona arrangementen gebaseerd op de grootte van onze schepen.

  • Op onze kleinere schepen kunt u met maximaal 9 personen varen.
  • Op onze grote schepen kunt u met maximaal 16 personen varen.

Mocht je je niet aan de regels houden, dan kan de boete 390 euro zijn. Er zijn er al velen uitgedeeld in Amsterdam: de politie en handhaving controleren streng. Ook op het water is er toezicht.