Salonboot huren in Amsterdam

Salonboot huren in Amsterdam kent een rijke scheepvaart historie. De grachten van Amsterdam lijken op mooie dagen wel een maritiem openluchtmuseum.

Salonboten, trekschuiten, snikken, directieschepen bepaalden 100 jaar geleden het stadsbeeld van Amsterdam. Vandaag de dag is dat nog steeds het geval.

Hoe ging het vroeger

Bootje varen, theetje drinken was een hobby van de gefortuneerde grachtenbewoners(eind 19e begin 20e eeuw). Kortom de salonboot was geen gemeengoed.

Een salonboot werd gebruikt om een rondje te varen met familie en vrienden op een nazomerse dag. Daarnaast werd ze gebruikt voor een zondags ritje naar de kerk. Vandaar dat salonboten soms ook wel kerkebootjes werden genoemd.

Soms lagen de salonboten buiten Amsterdam bij buitenhuizen aan de Vecht of aan de Amstel. Op deze manier ontsnapte rijke Amsterdamse kooplieden aan het hectische leven aan de grachten.

Salonboot huren Amsterdam

Anno 2018 zijn salonboten niet meer weg te denken uit het grachtenbeeld. Sterker nog een salonboot huren in Amsterdam is nog nooit zo laagdrempelig geweest. De mooiste manier om kennis te maken met de waterkant van Amsterdam is aan boord van een salonboot.

Salonboten huren in Amsterdam bij Rederij Mokum

Rederij Mokum is de specialist in Amsterdam op het gebied van huren van klassieke salonboten. Kortom al onze schepen zijn meer dan 100 jaar oud. Bij ons huurt u uitsluitend een authentieke salonboot.

Bang dat het huren van een salonboot duur is? Geen sprake van. Kijk bij onze all-in arrangementen.

Of kijk hier om onze salonboten van dichtbij te bekijken.

Onze populaire arrangementen

Vergaderen op het water

Bent u op zoek naar een originele en efficiënte locatie in Amsterdam om een vergadering, brainstorm, presentatie, of andere bijeenkomst te organiseren?

Vanaf € 49,50 p/p ex. B.TW.

Amsterdamse borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Virjdagmiddag borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde borrelgarnituur op tafel.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Lunch boot Amsterdam

Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunchmaaltijd.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borrel met shared tapas

Twee uur durende tocht met een ruim assortiment Spaanse happen. Een boottocht inclusief echte tapas, bier, wijnen en fris.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

BBQ Boot Amsterdam

Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen.

Vanaf € 62,50 p/p ex. B.TW.

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Ook maatwerk leveren wij met liefde. Stel uw vraag en wij denken met u mee.

Bellen kan ook!
020 210 15 45