Ondek de ‘Thin Line’ langs de Water Colors route

Posted on Posted in Festival op het water

Dit jaar heeft Het Amsterdam Light Festivalorganisatie wel een zeer markante persoon bij het festival betrokken. Ai Wei Wei is een veelzijdige Chinese kunstenaar die actief is in allerlei kunstvormen waaronder architectuur, fotografie en film. Ai maakt een wel zeer speciaal kunstwerk voor de Water Colors route.

Speciale vaarroute: Water Colors
Het Amsterdam Light Festival kent ook dit jaar weer een route die uitsluitend per boot te bezichtigen is. Deze Water Colors route voert u via het 17e eeuwse grachtenstelsel langs lichtkunstwerken van 33 verschillende kunstenaars. De natuurlijke omgeving, Amsterdams historisch erfgoed wordt op een prachtige wijze belicht.

Thin Line langs Water Colors route
Ter ere van deze editie van het Amsterdam Light Festival heeft Ai Wei Wei een kunstwerk gemaakt dat aaneensluitend de hele route verlicht. Een rode verlichte draad loopt langs de gehele zeven kilometerlange Water Colors route. De kunstenaar neemt de bezoekers als ware aan de hand en leidt hen langs de 33 kunstwerken.

amsterdam light festival ai weiwei
Ai Wei Wei

Ai Wei Wei  geeft op een aparte wijze invulling aan het Water Colors thema: Existentieel. De organisatie van het Amsterdam Light Festival kent Ai dan ook terecht de eervolle status: Special Guest toe.

De Water Colors is te varen vanaf 30 november 2017 tot 22 januari. Heeft u zelf geen boot maar wilt u wel varen? Kijk dan hier