Heerlijke lente BBQ in Amsterdam

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Bijna lente in Amsterdam…..tijd voor een BBQ.

’s Avonds is het al weer langer licht. Op de terrassen genieten mensen gretig van de eerste lente zonnestralen. Geen toeval, 1 maart begint de meteorologische lente. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. Een goed moment om naar buiten te gaan en uw vitamine D aan te vullen.

Schud de winter nu vast van u af en stap bij ons aan boord voor een heerlijke lente barbecue. Vanaf het achterdek kunt u, al varend, de wisseling van de seizoenen in Amsterdam meemaken.

Terwijl u van de stad geniet brandt de barbecue op het achterdek. Barbecueën mag u bij Rederij Mokum volledig zelf doen. Wij zetten de gerechten voor u klaar. Alleen het vlees moet nog even op de grill. Onze schipper vertelt onderweg verhalen over Amsterdam.

Onze BBQ tochten zijn inclusief:Mocht het na zonsondergang wat kouder aanvoelen, dan hebben wij uiteraard een plaid. Of wij zetten binnen de kachel aan.

• 2 uur varen door de Amsterdamse grachten
• onbeperkt bier, wijn, frisdranken en Spa blauw-rood
• BBQ buffet medium of XL met heerlijke (pasta)salades
• voldoende stokbrood met koude en warme sausen

Wilt u samen met u collega’s de lente tegemoet varen of de familie trakteren op een feestelijk uitje? Check dan nu de mogelijkheden op onze speciale BBQ pagina.

Het woord lente is afgeleid van het woord lang. Lang heeft in deze betekenis betrekking op het ‘lengen van de dagen’. Om praktische, maar ook klimatologische redenen begint de meteorologische lente op 1 maart en duurt tot 1 juni. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. En dat is 20 maart. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat(bron: Wikipedia)