Amsterdam Light Festival met Rederij Mokum

Posted on Posted in evenementen amsterdam, Geen onderdeel van een categorie

Stel je voor: een gigantische lichtgevende bom daalt neer op het Amsterdamse Oosterdok, de oude haven van de stad. Je kijkt nog eens goed en het silhouet van de bom blijkt gemaakt van duizenden lichtgevende veertjes.

Big Bang

Deze lichtinstallatie – Big Bang – van het Taiwanese UxU Studio vat het thema van het Amsterdam Light Festival goed samen: ‘Disrupt’, ofwel ontregeling. De bom als dreiging versus de zachtheid van veertjes: angstwekkend of behaaglijk? Het is één van de 20 lichtinstallaties van het Amsterdam Light Festival 2019-2020.

De route in deze achtste editie leidt door een onderbelicht deel van de Amsterdamse binnenstad: de oude Jodenbuurt, Plantage en het Entrepotdok. Een buurt met een rijk maritiem verleden, maar ook met littekens uit de Tweede Wereldoorlog. Het festival schijnt zo gelijk een verrassend – ontregelend – licht op de geschiedenis van dit gebied.

Big Bang UxU Studio amsterdam light festival

Naast de Big Bang van UxU studio zet ook de Icebreaker van Wilhelmus Vlug uw op het verkeerde been. Is het grachtenwater werkelijk bevroren, of breekt de boot door 300 meter aan led-verlichting onder water? Zo zijn de gevolgen van klimaatverandering een inspiratiebron voor veel van de kunstwerken. Hoe zet de opwarming en zeespiegelstijging ons dagelijks leven op zijn kop?

Ook lijkt de oude Montelbaanstoren bijna uit elkaar te vallen, vaart u en passant dwars door een verdwijnende wijk in Seoul, steken er auto’s boven het wateroppervlak uit en wordt u achtervolgt door de flitslichten van fotograferende paparazzi.

Beleef het Amsterdam Light Festival 2019-2020 op zijn best: vanaf het water. Rederij Mokum biedt de ideale combinatie van een klassieke rondvaartboot en een ervaren gids aan boord, vol boeiende verhalen en een beetje Amsterdamse gein.

We maken er graag een bijzondere belevenis van. Laat je door ons meevoeren door de Amsterdamse winternacht, op de cadans van het water…. Voordat de bom valt 😉

Bekijk nu onze arrangementen en boek

Boek een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival

Posted on Posted in Festival op het water

Een van de hoogtepunten van de winterperiode is een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival. Een boottocht breng u langs alle kunstwerken van de Water Colors vaarroute.

Het Amsterdam Light Festival 2019-2020 is uitgebreider dan ooit. Voorgaand edities was de tentoonstelling beperkt tot de deelnemende geselecteerde kunstenaars. Hoe anders is het dit jaar. Tijdens een boottocht kunt u zien dat ook de rest van de stad in het teken staat van licht. Verschillende musea hebben besloten dit jaar aan het festival meedoen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het thema Disrupt!

spider on the bridge - groupe labs amsterdam light festival

Vanwege het graafwerk aan de voorzijde van het Centraal Station is de route van het Amsterdam Light Festival dit jaar anders dan anders. De boottocht voert via de Herengracht en het Oosterdok naar de Amstel. Tijdens de Water Colors vaartocht krijgt verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Als u tijdens het Amsterdam Light Festival een boottocht bij ons boekt, ziet u meer dan alleen de Water Colors vaarroute. Onze schipper brengt u(indien we tijd over hebben) langs de kanalen en grachten in het centrum van Amsterdam.

Wij kunnen ons voorstellen dat u uw boottocht graag combineert met een hapje, een drankje of misschien wel een compleet diner. Om die reden hebben wij ook dit jaar weer 6 leuke en vooral smakelijke arrangementen samengesteld.

Onze arrangementen tijden het Amsterdam Light Festival

ALF Do It Yourself
Eigen hapjes en drankjes meenemen
€ 32,50 p.p. inclusief btw
Lees meer

ALF Bruisend Amsterdam
Heerlijke bubbels met een borrelhapje
€ 37,50 p.p. inclusief btw
Lees meer

ALF Amsterdamse borrelboot
Beleef  de sfeer van het bruine Amsterdamse café terug op het water.
€ 44,50 p.p. inclusief btw
Lees meer

ALF Pompoen- en erwtensoep arrangement
Winterse soepen met warme glühwein
€ 49,50 p.p. inclusief btw
Lees meer

ALF Winter barbecue
Winter barbecue met lekkere wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw
Lees meer

ALF Tasting & Sharing
Taste & share heerlijke gerechten en wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw
Lees meer

Gezien de verwachte drukte kunnen wij u aanraden tijdig uw Amsterdam Light Festival boottocht bij ons aan te vragen. Wij zetten voor u een optie in het systeem. Dit verplicht niet tot boeken maar garandeert wel beschikbaarheid.

 

 

Boek een rondvaart tijdens Amsterdam Light Festival

Posted on Posted in Festival op het water, Geen onderdeel van een categorie

Nu het langzaam donkerder wordt komt het Amsterdam Light Festival weer dichterbij. Eind november gaan de lichtjes weer aan. Tijd om nu uw rondvaart voor het Amsterdam Light Festival te boeken.

Geniet van het Amsterdam Light Festival en stap aan boord bij Rederij Mokum voor een geheel verzorgde rondvaart. Bekijk hier de foto’s van vorig jaar

In de wintermaanden zullen de Amsterdamse grachten weer onderdeel worden van het Amsterdam Light. Ook dit jaar organiseert Rederij Mokum weer volledig verzorgde avond rondvaarten langs de route van het Amsterdam Light Festival. Een unieke ervaring voor jong en oud!

amsterdam light festival blauw licht

Stap samen met vrienden, familie of relaties bij ons aan boord en geniet van een heerlijk avondje uit in Amsterdam. Onze schepen zijn ideaal voor een avond rondvaart langs de kunstwerken. De schepen van Rederij Mokum zijn heerlijk verwarmd en bieden goed uitzicht op de lichtsculpturen.

U ervaart Amsterdam als nooit tevoren. In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Tijdens rondvaart krijgt u alle hoogtepunten te zien. Dit jaar zijn het niet alleen de kunstwerken langs de route. Er zijn talloze musea die aan het Amsterdam Light Festival meedoen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd die de innovatie van de lichtkunst tonen.

Arrangementen aan boord

Wilt u, terwijl u al die mooie objecten en kunstwerken bewondert, ook iets drinken? Of een lekker hapje eten misschien? We hebben zes arrangementen voor u, die uw rondvaart langs het Amsterdam Light Festival extra feestelijk maken.

Mis het niet en boek nu

Amsterdam Light Festival 2019-2020 Disrupt!

Posted on Posted in Festival op het water

Na de ietwat brave thema’s van de afgelopen jaren, is het tijdens het Amsterdam Light Festival #8 tijd voor een wat ruiger thema. Meer dan 600 ontwerpers, kunstenaars en architecten is gevraagd om hun creativiteit aan te spreken en voorstellen in te sturen voor het Amsterdam Light Festival met als thema; Disrupt!. Inmiddels is er een selectie gemaakt.
amsterdam light festival 2020

Van 28 november 2019 is het weer zover. De Amsterdamse grachten worden dan 53 dagen lang versierd met internationale lichtkunst.

Ontregeling

Ontregeling, ontwrichting ofwel Disrupt staat centraal tijdens de achtste editie van Amsterdam Light Festival. Ontwrichting is meestal ongewenst en ongepland. Niet zelden heeft het te maken met gevaar en chaos. Op zich een niet voor de hand liggend thema als het gaat om een lichtvoetig Amsterdams winterfestival…..
Ontregeling heeft echter ook een positief effect. Bubbels worden opgeblazen, dogma’s aan de kant gezet veranderingen worden versneld doorgevoerd. Kortom na een periode van disruptie volgt vaak een blijvende verandering.

21 kunstenaars zijn geselecteerd

Kunstenaars vervullen een belangrijke rol door ontregelingen te verbeelden, erop te reflecteren en ze te bekritiseren. Een kunstwerk kan op zichzelf al een ontregeling zijn. De 21 kunstenaars die zijn geselecteerd voor de tentoonstelling hebben het thema Disrupt! op allerlei manieren geïnterpreteerd. Sommige installaties vormen speelse interventies in het straatbeeld, terwijl andere kunstenaars met hun lichtkunstwerk de bestaande architectuur in de stad transformeren en je er met een nieuwe blik naar laten kijken.
Het ontregelende effect dat wij als mens hebben op de natuur en het klimaat is misschien wel het belangrijkste aspect van het thema dat kunstenaars inspireerde.

Wilt u de kunstwerken vanaf een boot van dichtbij bekijken? Neem dan een kijkje op onze website

Thema Amsterdam Light Festival 2019 – 2020 bekend – DISRUPT!

Posted on Posted in Festival op het water

Disrupt Thema Amsterdam Light Festival 2019

DISRUPT!

Ontregeling staat centraal in de tentoonstelling van de achtste editie van Amsterdam Light Festival. 650 Kunstenaars, ontwerpers en architecten werden in het kader van het thema Disrupt! uitgedaagd om met lichtkunstwerken de omgeving van de stad Amsterdam te ondervragen, te beproeven en wakker te schudden.

Een ‘disruptie’ of een plotselinge ontregeling komt meestal ongelegen, en heeft te maken met conflicten, chaos en misschien zelfs gevaar. Denk aan een aardbeving of een economische crisis. Daarom proberen we zulke verstoringen zoveel mogelijk te vermijden: zowel thuis als in onze samenleving als geheel lopen we liever in de pas. Maar ontregeling kan ook een positieve en soms essentiële aanzet geven tot verandering. Het bevraagt vastgeroeste aannames, roept nieuwe discussies op, zet mensen en organisaties aan tot actie en maakt onbekende mogelijkheden zichtbaar.

Kunstenaars vervullen een belangrijke rol door ontregelingen te verbeelden, erop te reflecteren en ze te bekritiseren. En dat niet alleen, een kunstwerk kan op zichzelf al een ontregeling zijn in de omgeving die je even verrast. De 21 kunstenaars die zijn geselecteerd voor de tentoonstelling hebben het thema Disrupt! op allerlei manieren geïnterpreteerd. Sommige installaties vormen speelse interventies in het straatbeeld, terwijl andere kunstenaars met hun lichtkunstwerk de bestaande architectuur in de stad transformeren en je er met een nieuwe blik naar laten kijken. Lees verder op de site van het Amsterdam Light Festival

Bron: https://amsterdamlightfestival.com/nl/disrupt

** Reserveer nu alvast een boot voor het Amsterdam Light Festival 2019 – 2020 **

diep in de nacht zijn de Amsterdamse grachten het mooist

Posted on Posted in salonboot huren in amsterdam

Afgelopen week voer onze schipper Han van Roozendaal een nachtelijke safari met journalist Lex Boon van het Parool door Amsterdam: ‘Beiden weten het zeker: ‘ nachts is het nergens zo mooi als in Amsterdam’…..’

Wilt u een ‘muisstil’ nachtelijk Amsterdam verkennen en ondertussen genieten van de prachtige verhalen van Han van Roozendaal, informeer dan naar de ‘nachtsafari met Han van Roozendaal’

Schipper Han van Roozendaal
Foto: Elmer van der Marel

 

Het omstreden nachtelijk vaarverbod komt er toch niet, besloot het gemeentebestuur deze week. Gelukkig maar: diep in de nacht, als de stad stil en verlaten is, zijn de grachten het mooist.

Iets na vieren, op een doordeweekse nacht, is dit wat je hoort op de Amsterdamse grachten:

………

………

………

pfwit…phu.. pfwit.. phu…pf…..

Alleen een keffende meerkoet dus, waarvan het geluid verstomt zodra de Stella Maris geluidloos (want: elektrisch) door het diepzwarte grachtenwater glijdt. Dat water lijkt ’s nachts in een stroopachtige substantie te zijn veranderd. In het vlakke water, waarin het schip kleine golven maakt, weerspiegelen de stadslantaarns en de bijna-volle maan.

“Het is echt onvoorstelbaar mooi. Het mooiste wat er is,” had schipper Han van Roozendaal (65) vlak voor vertrek gezegd, in de jachthaven bij het IJdok. Even later, varend richting Prinsen- en Realeneiland, had hij alle Europese havens die hem te binnen schoten opgesomd (Hamburg, Antwerpen, Kiel, Bremen et cetera et cetera) om te concluderen dat ‘het echt nergens zo mooi als hier is’.

Bijna tegelijk kwam er een vroege herinnering bij hem op: hoe zijn vader hem en zijn broer Matthijs eens in een bootje stopte, en ze maar moesten uitzoeken hoe ze aan de overkant van het meer kwamen. Het was zijn eerste vaarles geweest.

Dat terzijde. Deze nachtelijke excursie draait namelijk om de stad. De stad die je automatisch doet fluisteren, wanneer je hem op dit tijdstip aanschouwt. Nu niet eens dronken, slenterend/slingerend over de grachten, maar volkomen nuchter – met een bekertje koffie in de hand. Het is dan niet verboden, maar zo voelt het wel. Alsof je inbreekt in een museum, om te kunnen dwalen door de lege zalen.

Afgelopen november kondigde wethouder Sharon Dijksma een algehele nachtsluiting aan voor de grachten: om overlast tegen te gaan, zou er vanaf dit vaarseizoen tussen elf uur ’s avonds en zeven uur de volgende ochtend niet meer gevaren mogen worden. Na veel weerstand gaat het verbod niet door, hoewel het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid houdt om (delen van) de grachten ’s nachts tijdelijk te sluiten – mocht daar aanleiding voor zijn. Het wordt namelijk ook drukker en drukker op het water.
Kwetterende geluiden
Daar is alleen nu niets van te merken. Echt helemaal niets. Diep in de nacht lijkt Amsterdam een stad zonder inwoners of bezoekers. Geen enkele tram, auto, brommer, fiets of wandelaar laat zich zien of horen. Je hoort alleen de vogels – verbazingwekkend luid. Niet alleen meerkoeten, ook eksters. Uit de kale iepen komen kwetterende, krassende geluiden. Midden in een bescheiden wereldstad is daardoor op dit moment kèrekkékekùh, kèrekkékekùh het enige wat boven de stilte uitkomt.

Pas om 04.38 uur, na een halfuur varen, lijkt het er even op dat de betovering van de verlaten stad wordt verbroken. Er blijkt tóch iemand in de stad te zijn. Op de eerste verdieping van een pand aan de Brouwersgracht is, bij flikkerend kaars- en tv-licht, een schim in een stoel te ontwaren. Toch voelt ook dit speciaal: overdag houdt de Amsterdammer met insomnia zich schuil.

Niet veel later meldt de eerste nachtwandelaar zich. Terwijl de klok op de Westertoren tien voor vijf aangeeft, kijkt een man vanaf brug nummer 61 – de Leliesluis – verbaasd naar het schip dat door de duisternis over de Prinsengracht vaart.

Uit data van Waternet, dat op verschillende plekken in de stad de vaarbewegingen monitort, blijkt dat er tussen 12.00 en 18.00 uur het meest wordt gevaren, met de piek rond 15.00 uur. Na 20.00 uur neemt het aantal vaarbewegingen af, maar – zeker op mooie zomeravonden – wordt doorgevaren tot na 01.00 uur. Daarna kan, tot de stad rond 06.00 uur weer in beweging komt, het water op de grachten tot rust komen.

Alleen: één schip met een ronkende motor en dronkenmansgelach is genoeg om een groot deel van de buurt wakker te houden. De bewoners van de panden kunnen dan nog de ramen dicht houden en aan de achterzijde slapen, op de woonboten helpen wellicht alleen oordopjes en slaappillen.
Grachtenwand
Schipper Van Roozendaal begrijpt de discussie over de nachtelijke overlast dus wel. “Water draagt geluid. Een sloepje, vier man met een biertje en de hele gracht is wakker,” zegt hij. En even later: “Maar kijk nou: het is zo wel prachtig. Amsterdam is ’s nachts toch net een schilderij?”

Zonder concurrentie van gebeurtenissen trekt de historische grachtenwand alle aandacht naar zich toe. Details als de paneeldeuren, de erkers, de houten onderpuien en opgevulde stegen vallen opeens op. Het is alsof je door Madurodam vaart, en je zelf zo’n klein poppetje bent. Door het lage standpunt, een meter onder het straatniveau, hebben de vreemde lijnen van de gevels op vlucht een nog vervreemdender effect. Als Café De Eland in beeld komt, lijkt het zelfs net of alle wetten van het perspectief worden getart.

Op een aan een brug gemonteerd led-scherm schakelt een smiley van groen naar rood en terug: Van Roozendaal vaart precies tussen de zes (blije smiley) en zeven kilometer (droevige smiley) per uur. Een etage op de derde verdieping valt op door de uitbundige feestverlichting die brandt. Bij sommige panden kijk je vanaf het water tegen de plafondornamenten aan.
Perfecte regenboog
Ondanks het tijdstip benadert Van Roozendaal heel voorzichtig het kruispunt Prinsengracht/Leidsegracht: overdag een van de drukste en onoverzichtelijkste punten op de gracht. Er is – uiteraard – niemand. De halfronde bruggaten spiegelen strak in het water, waardoor ze alsnog volledige cirkels lijken te vormen. Dat heeft een beetje de sensatie van het verschijnen van een perfecte regenboog. En tegelijkertijd: het lijkt zo ook alsof je op het punt staat een rioolbuis door te varen.

Van Roozendaal vertelt dat hij zich een periode herinnert dat je ’s nachts ook niet over de grachten kon varen. Of, tenminste, toen je niet van buiten de grachten op kon komen. “Ik heb een tijdje op een woonschip gewoond, toen nog niet alles op het riool aangesloten was. Alles ging gewoon de gracht in, waardoor elke avond de sluizen dicht moesten, zodat de grachten konden worden gespoeld.”

Het verhaal doet denken aan hoe snel het beeld op de grachten is veranderd. Ooit waren de pakhuizen vervallen bouwwerken met krakers, junks en graffiti. Het afval werd gedumpt in – of naast – de vuilnisboten die in het water lagen. Het was een smerige bende. En kijk nu, een paar decennia later: onbetaalbaar, wonderschoon werelderfgoed.

Het is opeens niet moeilijk voor te stellen dat alles over een paar decennia weer anders is. Dat dan met onbegrip zal worden gekeken naar foto’s van de met auto’s volgeparkeerde grachten. Zoals het tegenwoordig raar is om een foto van het Leidseplein of Dam vol auto’s te zien.

En wat doet zo’n bouwkeet op de kade, waar de ruimte al beperkt is? Zou daar het water juist niet geschikt voor zijn? Daar zullen vast ook autonoom varende schepen gaan varen, om goederen te bezorgen of op te halen.

Vanaf de Prinsengracht slaat Van Roozendaal de Reguliersgracht in. “Wat ik altijd zeg aan het begin van elke vaart: we hebben meer water dan in Venetië, meer bruggen dan in Parijs. Welkom in Amsterdam.”
Kas tussen de weilanden
Van Roozendaal heeft niet altijd gevaren. Dertig jaar geleden werkte hij nog in de zorg. Tot hij op een dag ontslag nam, een tweemaster kocht en begon met het organiseren van chartervaarten met verstandelijk gehandicapten. Hij werd vader, verkocht het schip en zocht een baan met normale tijden: hij ging voor de klas staan.

Door een vriend met een salonboot kwam hij jaren geleden weer achter het roer te staan in de grachten. Tegenwoordig vaart hij van alles: van het grachtenvrachtschip City Supplier tot dit soort trekschuiten, van rederij Mokum, voor kleine gezelschappen die willen rondvaren.

Vanuit de Reguliersgracht – waar de grachtenverlichting van de zeven opeenvolgende bruggen is uitgeschakeld – duikt om negen over vijf het beeld van Thorbecke op zijn plein op. De gevels van feestcafé Woody’s, Coco’s Outback en La Bastille XL zijn vanuit de boot niet te zien, maar boven het plein straalt het licht – als een soort kas tussen de weilanden. Het is een teken: kijk, hier gebeuren normaal gesproken dingen.

Rond halfzes, en voorbij de Amstel, lijkt Amsterdam langzaam uit de wonderlijk diepe slaap te komen. Op het Rokin lopen al drie voetgangers en rijden twee auto’s. Daar achteraan slingeren twee jongens op hun fiets. In een eetcafé op de Grimburgwal is een schoonmaker aan de slag gegaan. Twee vrouwen halen bij een brug al pratend hun fietsen van het slot. Het is onverstaanbaar, maar het zijn wel de eerste stemmen die we horen na ruim anderhalf uur varen.
Tl-lichten aan
Verderop, op de Nieuwezijds Voorburgwal, staat een vrachtauto van Heineken waarop een brandslang is aangesloten: de kelderbiertanks worden bijgevuld. Aan het Oudekerksplein sluit een vrouw de deur van haar raam, en stapt op een fiets die tegen de Oude Kerk staat.

In de verte is te zien hoe op de vijftiende verdieping van het UP Office Building alle tl-lichten in een keer worden ingeschakeld. Bij CS arriveren de eerste bussen, en komen fietsers van alle kanten.

De nacht is voorbij, de zon komt bijna op, de lente staat op het punt van beginnen. En daarmee ook het vaarseizoen.

Het is aan te raden om de komende maanden ook eens te varen als het rustig is op het water, en de stad op zijn mooist. Zorg alleen wel voor een stille boot en fluisterende opvarenden. Vanwege de bewoners, maar ook omdat je anders het kenmerkende geluid van de gracht-bij-nacht misschien niet hoort:

pfwit…phu…pfwit…phu.. pf…

………

………

………

Bron Parool.nl  – LEX BOON

Speciaal uitje in Amsterdam? Boek een dinner cruise aan boord van een salonboot

Posted on Posted in dinner cruise, salonboot huren in amsterdam

Gaat u graag uiteten maar zoekt u een origineel alternatief? Boek dan een dinner cruise aan boord van een salonboot van Rederij Mokum. Een dinner cruise aan boord van een salonboot is een superleuk uitje om familie, een groep vrienden of zakenrelaties mee te verrassen. Fantastisch eten in combinatie met continue wisselend uitzicht. Verwen u en uw gasten en boek een dinner cruise. Ook voor kleine groepjes beschikbaar

Varen en dineren op een speciaal voor uw groep gereserveerde boot

Dineren op de Amsterdamse grachten is niet iets wat u dagelijks doet. Daarom willen wij erg graag dat het een ultieme ervaring wordt. Terwijl u tweeëneenhalf uur over de grachten vaart serveren wij de heerlijkste gerechten. Het enige wat u hoeft te doen is genieten van een heerlijk 3-gangen diner en van elkaar.

dinner cruise salonboot

Hoe reserveert u een dinner cruise op een salonboot?

De voorpret begint al op onze website. Hier kunt u vast de menukaart bekijken en zien of er iets van uw smaak tussen zit. Is dat gelukt, dan stuurt u ons een mailtje. Wij zorgen dat er, op de door u gewenste datum, een salonboot klaar ligt. Onze dinner cruise heeft voor ieder wat wils. Vlees, vis, kindergerechten vegetarische gerechten, u mag aan boord `zelf de keuze maken uit een driegangen menu.

Op- en afstappen in Amsterdam en omgeving

We kunnen ons voorstellen dat u uw dinner cruise wilt laten beginnen bij een hotel, bedrijfslocatie of als verrassing bij iemand voor de deur. Geen probleem, wij zorgen ervoor dat u wordt opgepikt en afgezet waar u wilt. Amsterdam kent talloze opstapplaatsen. Wij kunnen u prima adviseren over waar onze salonboten aan kunnen leggen.

Faciliteiten aan boord

De faciliteiten aan boord zijn afhankelijk van welke boot u kiest. Al onze salonboten zijn voorzien van verwarming. Wilt u met open dak varen in de zomer? Ook dat kan bij ons. Mocht het weer een beetje slechter worden, dan kan de kap in een mum van tijd weer gesloten worden. Daarnaast zijn de salonboten, die wij inzetten voor een dinner cruise, voorzien van een muziekinstallatie waar u ook uw telefoon of tablet op kunt aansluiten voor het afspelen van eigen muziek.

Wat is inclusief?

✓  Salonboot

✓  Schipper

✓  Ontvangst met prosecco

✓  Op en afstappen bij het Room Mate Aitana

✓  3-gangen keuzemenu

✓  Onbeperkt bier, wijnen, fris en spa

Wat is optioneel

✓  Champagne bij ontvangst

✓  Accordeonist

✓  Op- en afstappen op een ander locatie

Boek hier een salonboot voor een dinner cruise

Partyboot huren in Amsterdam

Posted on Posted in Geen onderdeel van een categorie

Zin in een feestje op de grachten van Amsterdam? Bij ons kunt u de ideale partyboot huren. Wij nemen u en uw feestende gezelschap mee voor een onvergetelijke boottocht.

Iedereen aan boord? Trossen los, muziek aan: daar gaan we!

Opstappen en afstappen kan in principe op elke plek in Amsterdam. Op onze website kunt u zelf een op- en afstapplek kiezen. Klik hier.

Wat kunnen we?

Uiteraard hebben we een ruime keuze uit kleine en grote partyschepen. Voor elk gezelschap een passende partyboot in Amsterdam. We bieden verschillende mogelijkheden voor catering, net zo uitgebreid als u het wilt. En we kunnen ook het entertainment aan boord regelen. Een DJ, een zanger of zangeres, of misschien wel een mini-band? Wij fixen het!

amsterdamse borrelboot

Hoe het werkt:

We hebben onze site zodanig opgezet dat u zelf eenvoudig een partyboot kunt huren in Amsterdam. Onder de menuknop ‘arrangementen’ kunt u zich laten inspireren. Via de menuknop ‘boten’ kunt u zich vast oriënteren met betrekking tot de schepen. Waar, hoe en hoe lang? Dat bepaalt u zelf!

En wat nu?

De meest efficiënte manier is dat u daarna een contactformulier invult. Met de gegevens die u heeft ingevuld, kunnen wij gelijk kijken aan de slag. In de regel ontvangt u, na uw aanvraag, binnen enkele uren een programma en een kostenoverzicht. Een partyboot huren in Amsterdam is makkelijker dan u in eerste instantie zult verwachten.

Op ons voorstel kunt u reageren met:

-Fantastisch gaan we doen
-Nee, we doen het niet(jammer hoor!)
-We zijn geïnteresseerd maar jullie voorstel moet worden aangepast.

In het laat geval passen we ons voorstel aan totdat het past bij uw wensen.

Daarna zorgen we er uiteraard voor dat uw feest tot in de puntjes geregeld is.

Welke route vaart een partyboot door Amsterdam?

Indien u een partyboot wilt huren in Amsterdam, bent u natuurlijk benieuwd welke route u door de grachten gaat varen. Bij Rederij Mokum bepaalt u zelf de route. In overleg met de schipper mag u zelf aangeven welke grachten u wilt zien. Heeft u (nog) geen inspiratie? Geen probleem, bekijk onze routesuggesties. Daarnaast helpt onze schipper u graag met suggesties.

Boek een BBQ voor 20 personen bij Rederij Mokum

Posted on Posted in barbecue amsterdam

Rederij Mokum helpt u graag bij het organiseren van een BBQ voor 20 personen op de grachten van Amsterdam. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of verjaardag, een BBQ op de grachten is origineel, lekker en betaalbaar. En wij zijn de onbetwiste specialist in de organisatie van uw feestje.

De Stella Maris en de Theo Kok zijn door hun indeling zeer geschikt voor een BBQ voor 20 personen. Aan boord hebben we uiteraard meer zitplaatsen. Maar een beetje loopruimte is wel zo prettig. Met mooi weer kunnen onze schepen helemaal open. Zo kunnen u en uw gasten optimaal genieten van het mooie weer. Groter BBQ-gezelschap? Geen probleem, in dat geval zetten wij de Mokumer Trekschuit in.

Hoe gaat een BBQ voor 20 personen in zijn werk?

Een BBQ voor 20 personen gaat eenvoudig in zijn werk. Op het moment dat u, met uw gasten, aan boord stapt, staat de BBQ al aan. De tafel is gedekt met heerlijke gerechten. Salades, stokbrood sauzen en dips zijn in ruime mate aanwezig. Het vlees staat voor gegaard en gekoeld te wachten.

winter BBQ Amsterdam ALF

BBQ-chef aan boord bij meer dan 20 personen

Bij gezelschappen tot 20 personen mag u het vlees zelf op de BBQ afgrillen. Komt u met meer dan twintig personen? Dan sturen wij sowieso een BBQ-chef mee. Uiteraard kunt u altijd om een BBQ-chef vragen bij gezelschappen onder de 20 personen. Wij rekenen dan wel een kleine toeslag.

Medium of XL BBQ?

Onze medium BBQ is prima geschikt voor een gemengd gezelschap. Heeft u flinke eters aan boord? Overweeg dan een BBQ XL. Medium en XL BBQ’s zijn ook te combineren.

Uiteraard kunnen we aan alle dieetwensen voldoen, Of het nu gaat om een Halal, vegetarische of een glutenvrije BBQ.

Twijfel niet en stuur ons een mail. Wij helpen u graag verder. Appen of bellen voor meer info kan natuurlijk ook.

Organiseer met uw verjaardag een Dinner Cruise in Amsterdam

Posted on Posted in dinner cruise

Uit eten met vrienden en familie is altijd leuk. Maar hoe origineel zou het zijn om uw familie en vrienden voor uw verjaardag eens mee te nemen op dinner cruise door de Amsterdamse grachten? Rederij Mokum biedt al een betaalbare dinner cruise vanaf 10 gasten.

Elk jaar is het weer de vraag wat u met uw verjaardag gaat doen. Thuis iets organiseren of een borreltje en/of diner in een restaurant. Rederij Mokum heeft voor u een originele oplossing: een dinner cruise door de Amsterdamse grachten.

dinner cruis verjaardag

Terwijl u geniet van een rondvaart door Amsterdam, serveren wij aan boord een overheerlijk 3- of 4-gangen menu. Met de aanvang van de vaart kunnen u en uw gasten zelf een keuze maken uit het 3- of 4-gangen keuzemenu.

Hoe gaat een dinner cruise in z’n werk?

Als u en uw gasten aankomen in de haven, ligt ons schip gedekt en wel op u te wachten. De tafels worden smetteloos ingedekt met wit linnen. Ontvangst vindt plaats met een feestelijk glaasje Kir royal.

Na ontvangst kunnen u en uw gasten kiezen uit een drie of vier-gangen keuzemenu. Wij bellen de menukeuzes van u en uw gasten door. Na driekwartier varen leggen wij aan voor een Amuse en een voorgerecht. Deze worden aan boord geserveerd waarna we meteen weer doorvaren. Na een uur pikken wij het hoofdgerecht en het dessert op. Ook deze gerechten worden varend genuttigd. Na deze dinner cruise ervaring varen wij u en uw gasten weer terug naar de opstapplaats. Ergens anders afstappen kan natuurlijk ook.

Kan een dinner cruise ook met een klein gezelschap?

Een dinner cruise is ook zeer geschikt voor een wat kleiner gezelschap. Onder de 10 gasten wordt de prijs pp wel een stukje hoger. Vraag bij ons rustig een offerte aan.

Heeft u nog vragen over een dinner cruise in combinatie met een verjaardag? Kijk even op onze dinner cruise pagina. Of bel-mail ons. We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Bekijk hier het seizoensmenu

Of vraag direct informatie aan over een dinner cruise