Amsterdam Light Festival 2019 2020

EEN BOOT HUREN TIJDENS HET
AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

De 8e editie van het Amsterdam Light Festival komt er aan. Vanaf 28 november 2019 tot 19 januari 2020 worden de grachten van Amsterdam opgelicht door 20 lichtkunstwerken van kunstenaars langs de Amsterdamse grachten. Een prachtige vaarroute leidt u door de donkere grachten langs de imposante lichtkunstwerken.

Aan boord van een van de schepen van Rederij Mokum bent u niet langer een toeschouwer maar wordt u een deelnemer. Onze schepen varen om-, tussen- en onder de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival door. We nemen ruim de tijd om alles te bekijken. Onze schippers vertellen graag over de kunstwerken langs de route.

Zoekt u een privé boot voor een sfeervolle rondvaart door Amsterdam?

Als officieel partner van het Light Festival kunnen wij u, naast een offerte ‘op maat’, onderstaande all inclusive arrangementen aanbieden. Kortom een waanzinnige ervaring die u dit jaar zeker niet mag missen.

Tijdens het Amsterdam Light Festival is het bij ons extreem druk. Voorkom een teleurstelling en check bij ons tijdig beschikbaarheid.

gele-lijn

Hoogtepunten Amsterdam Light Festival 2019 2020

gele-lijn

Betaalbare arrangementen op het water

Rederij Mokum heeft meerdere feestelijke arrangementen ontwikkelt. Al onze arrangementen zijn inclusief hapjes, (onbeperkt)drankjes en afdracht aan de organisatie van het Amsterdam Light Festival (inclusief BTW). Overzichtelijk en zonder verrassingen.

 

 

light festival DIY

ALF Do It Yourself 

Eigen hapjes en drankjes meenemen
€ 32,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

bruisend light festival

ALF Bruisend Amsterdam

Heerlijke bubbels met een borrelhapje
€ 37,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Amsterdamse borrelboot

ALF Amsterdamse borrelboot

Beleef  de sfeer van het bruine Amsterdamse café terug op het water. € 44,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

winter BBQ Amsterdam ALF

ALF Winter barbecue

Winter barbecue met lekkere wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Pompoensoep arrangement amsterdam light festival

ALF Pompoen- en erwtensoep arrangement

Winterse soepen met warme glühwein
€ 49,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Borrel met shared tapas

ALF Tasting & Sharing

Taste & share heerlijke gerechten en wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Gin Tonic citrus varen boottocht Amsterdam

 

Nog vragen of speciale wensen?

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Neem contact met ons op via 020 210 15 45 of mail naar info@rederijmokum.nl

 

 

 

gele-lijn

impressie beelden voorgaande jaren

gele-lijn

Thema Light Festival 2019-2020: Disrupt!

Beleef de openlucht tentoonstelling ‘Disrupt!’ langs de Amsterdamse wateren en bezoek één van de vele activiteiten tijdens de achtste editie van Amsterdam Light Festival! Van 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020 is Amsterdam weer 53 dagen lang hét toneel voor internationale lichtkunst.

De tentoonstelling: Disrupt!
Ontregeling staat centraal in de nieuwe tentoonstelling, waarin 20 lichtsculpturen en installaties de binnenstad van Amsterdam verlichten. De kunstenaars, ontwerpers en architecten werden dit jaar uitgedaagd de stad te ondervragen, te beproeven en wakker te schudden.

Een ‘disruptie’ of een plotselinge ontregeling komt meestal ongelegen. Denk aan een aardbeving of een economische crisis. Maar ontregeling kan ook een positieve en soms essentiële aanzet geven tot verandering. Het ontregelende effect dat wij als mens hebben op de natuur en het klimaat is misschien wel het belangrijkste aspect van het thema dat kunstenaars inspireerde. Kunnen we ooit in harmonie met elkaar leven, of is de natuur ons uiteindelijk de baas?

Lees alles over de kunstwerken, kunstenaars, route en activiteiten op: www.amsterdamlightfestival.com

gele-lijn

Waarom Rederij Mokum

  • Geen betere manier om het Amsterdam Light Festival te bekijken dan met de boot.
  • Onze verwarmde en comfortabele boten bieden een comfortabele plek om het Light Festival te bewonderen.
  • Als officieel partner van het Festival kunnen wij een all inclusive-arrangement met een vaste prijs per persoon bieden of  een offerte op maat maken voor een scherpe prijs.
  • De schipper fungeert als gids en weet alles over de kunstwerken.
  • Voor een kleine toeslag heeft u een gids aan boord.
  • Wij varen met respect voor het milieu, zijn 100% elektrisch en fluisterstil!
  • Onze schepen zijn geschikt voor alle leeftijden! We hebben kinderzwemvesten aan boord.
  • Wist u dat we met mooi weer ook 's winters met een open kap kunnen varen?
  • Onze schepen zijn uitgerust met dubbele verwarmingssystemen. Altijd lekker warm, hoe hard het ook gaat vriezen.

Kijk voor een eerste indruk de time lapse die wij hebben gemaakt.

Score van bezoekers: 5

gele-lijn

ALF nieuws 2018 – 2019

Theo Kok interieur

Varen Corona Amsterdam

De coronacrisis (COVID-19) heeft grote invloed op ons dagelijks leven. De maatregelen om verspreiding tegen te gaan zijn ingrijpend en raken iedereen, maar wat mag nou nog wel en wat niet? Varen Corana Amsterdam | Het is toegestaan! Laten we eerst antwoord geven op de vraag: “Mag er nog gevaren […]

spider on the bridge - groupe labs amsterdam light festival

Boek een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival

Een van de hoogtepunten van de winterperiode is een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival. Een boottocht breng u langs alle kunstwerken van de Water Colors vaarroute. Het Amsterdam Light Festival 2019-2020 is uitgebreider dan ooit. Voorgaand edities was de tentoonstelling beperkt tot de deelnemende geselecteerde kunstenaars. Hoe anders is […]

amsterdam light festival blauw licht

Boek een rondvaart tijdens Amsterdam Light Festival

Nu het langzaam donkerder wordt komt het Amsterdam Light Festival weer dichterbij. Eind november gaan de lichtjes weer aan. Tijd om nu uw rondvaart voor het Amsterdam Light Festival te boeken. Geniet van het Amsterdam Light Festival en stap aan boord bij Rederij Mokum voor een geheel verzorgde rondvaart. Bekijk […]

Lees al onze berichten

gele-lijn

Historie Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival werd voor het eerst gehouden in 2011. De publiek-private samenwerking is ondergebracht in een stichting. Het festival kenmerkt zich door de vele lichtwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die in het openbaar zijn opgesteld. De werken bevinden zich langs een vaarroute met de naam Water Colors en een wandelroute met de naam Illuminade. De kunstwerken worden specifiek voor het Amsterdam Light Festival gemaakt. Bron Wikipedia

Nu met het achtste Amsterdam Light Festival voor de deur, rijst de vraag hoe dit succesvolle festival ooit is ontstaan. Succes heeft vele vaders. Wij zetten de echte founding fathers graag in het zonnetje.

De wortels van het Amsterdam Light Festival stammen alweer uit 2009. Vincent Horbach en Henk Jan Buchel laten zich inspireren door het Winterfest in Fort Lauderdale in Florida. Een vrolijke kerst-botenparade in de warme wateren rond `Florida. De Amsterdamse grachten zijn in de winter niet echt een toonbeeld van drukte. Een leuk festival zoals in Florida is in Amsterdam van harte welkom.

Iniatiefnemers Horbach en Buchel

Horbach en Buchel nemen in 2009 het initiatief voor de eerste Christmas Canal Parade. Een optocht van verlichte boten door de stad. De sierlijk kunstzinnig verlichte tocht van ongeveer 20 schepen vaart van het Westerdok over de Prinsengracht naar het Oosterdok. Het decor is dat eerste jaar fantastisch. De stad is wit van de sneeuw. Het is kerstavond en de bruggen staan vol met mensen.

In 2010 wordt Felix Guttman, eigenaar van Canal Company erbij gehaald. De naam wordt veranderd naar Winter Magic Amsterdam. De focus komt vanaf dat moment te liggen op artistieke lichtkunst. Bekende kunstenaars (uit uiteenlopende disciplines) zoals Gilian Schrofer, Aziz Bekkaoui en Eric Staller helpen mee om van de Christmas Canal Parade een succes te maken. Langs de route en vanaf de boten zingen tal van koren Christmas Carols en bekende kerstliedjes.

In 2011 tijdens het hoogtepunt van de crisis wordt besloten het festival niet door te laten gaan. Dat jaar wordt ook besloten de naam aan te passen en de winteractiviteiten te bundelen onder de naam Amsterdam Light Festival. De aandacht wordt verlegd van entertainment naar lichtkunst langs de kade.

2012 was de start van het Amsterdam Light Festival zoals wij dat vandaag de dag kennen.