official partner amsterdam light festival 2018 2019

EEN BOOT HUREN TIJDENS HET
AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL 2019-2020

kleine gele lijn

Welkom bij het Amsterdam Light Festival

De 7e editie van het Amsterdam Light Festival is afgelopen. Gedurende 53 dagen werden de grachten van Amsterdam opgelicht door 31 lichtkunstwerken. Een prachtige vaarroute leidt u door de donkere grachten langs de imposante lichtkunstwerken.

Aan boord van een van de schepen van Rederij Mokum bent u niet langer een toeschouwer maar wordt u een deelnemer. Onze schepen varen om-, tussen- en onder de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival door. We nemen ruim de tijd om alles te bekijken. Onze schippers vertellen graag over de kunstwerken langs de route.

Zoekt u een privé boot voor een sfeervolle rondvaart door Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival?
Als officieel partner van het Light Festival kunnen wij u, naast een offerte ‘op maat’,  onderstaande all inclusive arrangementen aanbieden. Kortom een waanzinnige ervaring die u dit jaar zeker niet mag missen.

Zodra de datum voor 2019-2020 bekend is zullen wij u informeren

Facts:

 • Evenement: Amsterdam Light Festival 2018-2019
 • Editie: #7
Datum: 29-11-2018 – 20-01-2019
 • Tijdstip: elke avond van 16:30 tot 23:00
 • Lichtjes aan van 17:00 tot 23:00
 • 300 inzendingen, 150 naar jury: 31 geselecteerd
 • Thema: ‘The medium is the message’

impressie beelden voorgaande jaren

 

Betaalbare arrangementen op het water

Speciaal voor het Amsterdam Light Festival heeft rederij Mokum een drietal feestelijke arrangementen ontwikkeld. Beetje chique of een tikkeltje stoer. De keuze is aan u.  Al onze arrangementen zijn inclusief hapjes, (onbeperkt)drankjes en afdracht aan de organisatie van het Amsterdam Light Festival (inclusief BTW). Overzichtelijk en zonder verrassingen.

 

light festival DIY

ALF Do It Yourself 

Eigen hapjes en drankjes meenemen
€ 32,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

bruisend light festival

ALF Bruisend Amsterdam

Heerlijke bubbels met een borrelhapje
€ 37,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Amsterdamse borrelboot

ALF Amsterdamse borrelboot

Beleef  de sfeer van het bruine Amsterdamse café terug op het water. € 44,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

winter BBQ Amsterdam ALF

ALF Winter barbecue

Winter barbecue met lekkere wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Pompoensoep arrangement amsterdam light festival

ALF Pompoen- en erwtensoep arrangement

Winterse soepen met warme glühwein
€ 49,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Borrel met shared tapas

ALF Tasting & Sharing

Taste & share heerlijke gerechten en wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

gele-lijn

Gin Tonic citrus varen boottocht Amsterdam

 

Nog vragen of speciale wensen?

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Neem contact met ons op via 020 210 15 45 of mail naar info@rederijmokum.nl

 

 

 

gele-lijn

Amsterdam light festival informatie

De zevende editie van Amsterdam Light Festival vindt plaats van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert de historische binnenstad van Amsterdam tijdens de donkerste maanden van het jaar in één groot openlichtmuseum.

Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben zich over dit vraagstuk gebogen en een concept ingestuurd. Uiteindelijk zijn er 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival de historische binnenstad van Amsterdam verlichten.

Dit jaar is de bekende Amsterdamse kunstenaar Jeroen Henneman onze eregast. Henneman, die met name bekend is van zijn sculpturen die eruit zien als ‘staande tekeningen’, ontwikkelt speciaal voor het festival een tweetal kunstwerken voor de tentoonstelling en een ‘limited edition’ die in een gelimiteerde oplage van 50 stuks te koop zal zijn.

THE MEDIUM IS THE MESSAGE

29 november start het Amsterdam Light Festival 2018-2019. Deze 7e editie ziet er zeer veel belovend uit.

Gedurende Amsterdam Light Festival 2018-2019 nemen wij u mee op reis langs 31 lichtkunstwerken van binnenlandse- en buitenlandse kunstenaars, performers en studenten.

Het 53 dagen durende lichtfestival heeft dit jaar als thema ‘The medium is the message’. Naar de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan.

Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een boodschap versturen is soms belangrijker dan de boodschap zelf. De rol van licht staat tijdens het Amsterdam Light Festival 2018-2019 centraal in het overbrengen van de boodschap.

Wij hebben een voorproefje gezien tijdens de partnerbijeenkomst. De kunstenaars hebben een zeer creatieve invulling gegeven aan het thema: 'The medium is the message'

Kom genieten van het Amsterdam Light Festival 2018 2019. Boek bij ons een aantrekkelijk arrangement. Lekker varen, eten en genieten van de kunstwerken. Boek tijdig.

Het Amsterdam Light Festival werd voor het eerst gehouden in 2011. De publiek-private samenwerking is ondergebracht in een stichting. Het festival kenmerkt zich door de vele lichtwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die in het openbaar zijn opgesteld. De werken bevinden zich langs een vaarroute met de naam Water Colors en een wandelroute met de naam Illuminade. De kunstwerken worden specifiek voor het Amsterdam Light Festival gemaakt. Bron Wikipedia

Waarom Rederij Mokum

 • Geen betere manier om het Amsterdam Light Festival te bekijken dan met de boot.
 • Onze verwarmde en comfortabele boten bieden een comfortabele plek om Het Amsterdam Light Festival te bewonderen.
 • Als officieel partner van het Festival kunnen wij 1. een all inclusive-arrangement met een vaste prijs per persoon bieden 0f 2. een offerte op maat maken voor een scherpe prijs.
 • De schipper fungeert als je eigen gids en weet alles over de kunstwerken.
 • Voor een kleine toeslag heeft u een Amsterdam Light Festival gids aan boord.
 • Wij varen met respect voor het milieu, zijn 100% elektrisch en fluisterstil!
 • Onze schepen zijn geschikt voor alle leeftijden! We hebben kinderzwemvesten aan boord.
 • Wist u dat we met mooi weer ook 's winters met een open kap kunnen varen?
 • Onze schepen zijn uitgerust met dubbele verwarmingssystemen. Altijd lekker warm, hoe hard het ook gaat vriezen.

Kijk voor een eerste indruk de time lapse die wij hebben gemaakt.

Score van bezoekers: 5

gele-lijn

Amsterdam Light Festival nieuws 2018 – 2019

Amsterdam light festival - 2019

Amigo & Amigo – Parabolic Lightcloud

Amigo & Amigo Kunstwerk: Parabolic Lightcloud Amigo & Amigo is een vanuit Sydney gerunde licht en design studio. De Amigo’s zijn Renzo B. Larriviere en Simone Chua. We hebben beeld. Het wordt een wolk van kleuren, vormen en bewegingen. Voor het kunstwerk zijn 1000 ledlampjes gebruikt en een net van […]

spider on the bridge - groupe labs amsterdam light festival

Amsterdam Light Festival 2018 van start

Onder het wat ongrijpbare motto ‘The medium is the message’ – een gevleugelde uitspraak van filosoof Marshall McLuhan is het Amsterdam Light Festival van start gegaan. Een bijzonder werk is ‘Spider on the bridge’, een enorm lichtgevend spinachtig wezen opgebouwd uit kleinere spinnen van het Franse collectief Groupe LAPS. Bekijk […]

Dinner cruise Amsterdam Light Festival 2018-2019

Boek een dinner cruise arrangement voor het Amsterdam Light Festival

Eind november starten we weer met de Amsterdam Light Festival dinner cruise. Boek nu één van onze speciale dinner cruise arrangementen en geniet van het Amsterdam Light Festival Met nog maar drie weken te gaan is de tijd aangebroken om uw speciale dinner cruise arrangement te gaan boeken. Heerlijk eten, […]

Lees al onze berichten