Amsterdam Light Festival 2022-2023

Na twee jaar zonder vaarroute langs het Amsterdam Light Festival, gaat het nu toch echt weer gebeuren!

Vanaf 1 december 2021 tot 22 januari 2022 heeft u de mogelijkheid om bij ons een salonboot te huren om de lichtkunstwerken langs de route te bekijken.

Het thema voor dit jaar is: ‘Imagine Beyond’.  Tijdens deze elfde editie wordt u meegenomen in de wereld van de verbeelding. Laat u inspireren door de twintig lichtkunstwerken in het winterse Amsterdam. Imagine Beyond kunt u, tijdens een vaartocht bij ons aan boord, zelf beleven.

Al jaren is het Amsterdam Light Festival een lichtpuntje tijdens de donkere dagen.

Tijdens het Amsterdam Light Festival is het bij ons extreem druk. Voorkom een teleurstelling en check bij ons tijdig beschikbaarheid.

gele-lijn

Thema Amsterdam Light Festival 2022-2023: 'Imagine Beyond'

Praktische informatie

Gedurende het Amsterdam Light festival worden er twintig lichtsculpturen geplaatst langs en op de grachten. Deze lichtkunstwerken zijn elke avond van 17.00-23.00 met de boot te bekijken.

Festivalperiode
Editie #11 van Amsterdam Light Festival vindt plaats van donderdag 1 december 2022 tot en met zondag 22 januari 2023.

Thema
Met het thema 'Imagine Beyond' proberen de kunstenaars, na twee jaar met beperkingen, de verbeelding te prikkelen. Laat u meevoeren langs prachtige lichtcreaties en fantasierijke sculpturen.

Dagelijkse openingstijden
De lichtkunstwerken staan iedere dag aan van 17.00 uur tot 23:00 uur, op Oudejaarsavond 20:00 uur.
Lees alles over de kunstwerken, kunstenaars, route en activiteiten op: www.amsterdamlightfestival.com

Hoogtepunten Amsterdam Light Festival 2019 2020

gele-lijn

Betaalbare arrangementen op het water

Rederij Mokum heeft meerdere feestelijke arrangementen ontwikkelt. Al onze arrangementen zijn inclusief hapjes, (onbeperkt)drankjes en afdracht aan de organisatie van het Amsterdam Light Festival (inclusief BTW). Overzichtelijk en zonder verrassingen.

 

 

light festival DIY

ALF Do It Yourself 

Eigen hapjes en drankjes meenemen
€ 32,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

bruisend light festival

ALF Bruisend Amsterdam

Heerlijke bubbels met een borrelhapje
€ 37,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Amsterdamse borrelboot

ALF Amsterdamse borrelboot

Beleef  de sfeer van het bruine Amsterdamse café terug op het water. € 44,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

winter BBQ Amsterdam ALF

ALF Winter barbecue

Winter barbecue met lekkere wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Pompoensoep arrangement amsterdam light festival

ALF Pompoen- en erwtensoep arrangement

Winterse soepen met warme glühwein
€ 49,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Borrel met shared tapas

ALF Tasting & Sharing

Taste & share heerlijke gerechten en wijnen
€ 69,50 p.p. inclusief btw

Lees meer

Gin Tonic citrus varen boottocht Amsterdam

 

Nog vragen of speciale wensen?

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Neem contact met ons op via 020 210 15 45 of mail naar info@rederijmokum.nl

 

 

 

gele-lijn

impressie beelden voorgaande jaren

gele-lijn

gele-lijn

Waarom Rederij Mokum

  • Geen betere manier om het Amsterdam Light Festival te bekijken dan met de boot.
  • Onze verwarmde en comfortabele boten bieden een comfortabele plek om het Light Festival te bewonderen.
  • Als officieel partner van het Festival kunnen wij een all inclusive-arrangement met een vaste prijs per persoon bieden of  een offerte op maat maken voor een scherpe prijs.
  • De schipper fungeert als gids en weet alles over de kunstwerken.
  • Voor een kleine toeslag heeft u een gids aan boord.
  • Wij varen met respect voor het milieu, zijn 100% elektrisch en fluisterstil!
  • Onze schepen zijn geschikt voor alle leeftijden! We hebben kinderzwemvesten aan boord.
  • Wist u dat we met mooi weer ook 's winters met een open kap kunnen varen?
  • Onze schepen zijn uitgerust met dubbele verwarmingssystemen. Altijd lekker warm, hoe hard het ook gaat vriezen.

Kijk voor een eerste indruk de time lapse die wij hebben gemaakt.

Score van bezoekers: 5

gele-lijn

ALF nieuws 2018 – 2019

Theo Kok interieur

Varen Corona Amsterdam

De coronacrisis (COVID-19) heeft grote invloed op ons dagelijks leven. De maatregelen om verspreiding tegen te gaan zijn ingrijpend en raken iedereen, maar wat mag nou nog wel en wat niet? Varen Corana Amsterdam | Het is toegestaan! Laten we eerst antwoord geven op de vraag: “Mag er nog gevaren […]

spider on the bridge - groupe labs amsterdam light festival

Boek een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival

Een van de hoogtepunten van de winterperiode is een boottocht tijdens het Amsterdam Light Festival. Een boottocht breng u langs alle kunstwerken van de Water Colors vaarroute. Het Amsterdam Light Festival 2019-2020 is uitgebreider dan ooit. Voorgaand edities was de tentoonstelling beperkt tot de deelnemende geselecteerde kunstenaars. Hoe anders is […]

amsterdam light festival blauw licht

Boek een rondvaart tijdens Amsterdam Light Festival

Nu het langzaam donkerder wordt komt het Amsterdam Light Festival weer dichterbij. Eind november gaan de lichtjes weer aan. Tijd om nu uw rondvaart voor het Amsterdam Light Festival te boeken. Geniet van het Amsterdam Light Festival en stap aan boord bij Rederij Mokum voor een geheel verzorgde rondvaart. Bekijk […]

Lees al onze berichten

gele-lijn

Historie Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival werd voor het eerst gehouden in 2011. De publiek-private samenwerking is ondergebracht in een stichting. Het festival kenmerkt zich door de vele lichtwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die in het openbaar zijn opgesteld. De werken bevinden zich langs een vaarroute met de naam Water Colors en een wandelroute met de naam Illuminade. De kunstwerken worden specifiek voor het Amsterdam Light Festival gemaakt. Bron Wikipedia

Nu met het achtste Amsterdam Light Festival voor de deur, rijst de vraag hoe dit succesvolle festival ooit is ontstaan. Succes heeft vele vaders. Wij zetten de echte founding fathers graag in het zonnetje.

De wortels van het Amsterdam Light Festival stammen alweer uit 2009. Vincent Horbach en Henk Jan Buchel laten zich inspireren door het Winterfest in Fort Lauderdale in Florida. Een vrolijke kerst-botenparade in de warme wateren rond `Florida. De Amsterdamse grachten zijn in de winter niet echt een toonbeeld van drukte. Een leuk festival zoals in Florida is in Amsterdam van harte welkom.

Iniatiefnemers Horbach en Buchel

Horbach en Buchel nemen in 2009 het initiatief voor de eerste Christmas Canal Parade. Een optocht van verlichte boten door de stad. De sierlijk kunstzinnig verlichte tocht van ongeveer 20 schepen vaart van het Westerdok over de Prinsengracht naar het Oosterdok. Het decor is dat eerste jaar fantastisch. De stad is wit van de sneeuw. Het is kerstavond en de bruggen staan vol met mensen.

In 2010 wordt Felix Guttman, eigenaar van Canal Company erbij gehaald. De naam wordt veranderd naar Winter Magic Amsterdam. De focus komt vanaf dat moment te liggen op artistieke lichtkunst. Bekende kunstenaars (uit uiteenlopende disciplines) zoals Gilian Schrofer, Aziz Bekkaoui en Eric Staller helpen mee om van de Christmas Canal Parade een succes te maken. Langs de route en vanaf de boten zingen tal van koren Christmas Carols en bekende kerstliedjes.

In 2011 tijdens het hoogtepunt van de crisis wordt besloten het festival niet door te laten gaan. Dat jaar wordt ook besloten de naam aan te passen en de winteractiviteiten te bundelen onder de naam Amsterdam Light Festival. De aandacht wordt verlegd van entertainment naar lichtkunst langs de kade.

2012 was de start van het Amsterdam Light Festival zoals wij dat vandaag de dag kennen.

gele-lijn