Amsterdam Light Festival 2018-2019

Nu een hittegolf er daadwerkelijk aan zit te komen, is het haast niet voor te stellen dat er hard gewerkt wordt aan het Amsterdam Light Festival 2018-2019. Met de Call for Concepts heeft de organisatie van het festival weer vele kunstenaars op scherp gezet. De zevende editie is Amsterdam Light Festival belooft een van de spectaculairste ooit te worden. Boek ook dit jaar tijdig een tocht

Voor de zevende editie hebben ontwerpers, architecten, studenten en designers een concept in kunnen dienen. Het thema is voor 2018-2019 is: ‘The Medium is the Message’. De zin komt uit MC Luhans boek: Understanding Media The Extensions of Man, gepubliceerd in 1964.

The Medium is the message

Zoals Wikipedia het verwoord: “”The medium is the message” is a phrase coined by Marshall McLuhan meaning that the form of a medium embeds itself in any message it would transmit or convey, creating a symbiotic relationship by which the medium influences how the message is perceived’.

World Masters of Projection Mapping

De vraag is natuurlijk hoe kunstenaar dit thema in hun kunstwerken tot leven gaan brengen. Hoe beïnvloedt licht ons zicht op het dagelijks leven. Kunstenaars – designers en en studenten – hadden tot 3 januari 2018 te tijd om hun concept in te dienen.

Artistiek directeur Lennart Booij: “Amsterdam Light Festival brengt mensen met verschillende achtergronden bij elkaar tijdens de donkere winterdagen. We streven ernaar om bezoekers, makers en partners te inspireren door, en te betrekken bij lichtkunst.” Voor de waterexpositie is het festival op zoek naar kunstwerken in en op het water, die de stad, de inwoners en de bezoekers met elkaar verbinden”.

Amsterdam Light Festival programmeert originele lichtkunst die de stad en het publiek moeten prikkelen. Uit honderden ingezonden concepten wordt een selectie gemaakt. Samen met de kunstenaars, vormgevers en architecten gaat het festival aan de slag om de concepten te verwezenlijken tot lichtkunstwerken, die vanaf eind november gepresenteerd worden.

Het festival is verdeeld over twee tentoonstellingen in het centrum van Amsterdam. Voor de expositie op het water wordt gezocht naar een monumentaal kunstwerk op of in het water dat een verbinding maakt met de stad, zijn inwoners en bezoekers.

Boek tijdig uw arrangement.

Onze populaire arrangementen

Vergaderen op het water

Bent u op zoek naar een originele en efficiënte locatie in Amsterdam om een vergadering, brainstorm, presentatie, of andere bijeenkomst te organiseren?

Vanaf € 49,50 p/p ex. B.TW.

Amsterdamse borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. De kleedjes met de Hollandse borrel op tafel en de Amsterdamse muziek doen de nostalgische bruine kroeg herleven.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Virjdagmiddag borrelboot

Twee uur varen door de grachten van Amsterdam. Aan boord onbeperkt bier, wijnen en fris en een grote schaal gemengde borrelgarnituur op tafel.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Lunch boot Amsterdam

Wij varen u door de prachtige Amsterdamse grachten terwijl u geniet van een heerlijke complete lunchmaaltijd.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

Borrel met shared tapas

Twee uur durende tocht met een ruim assortiment Spaanse happen. Een boottocht inclusief echte tapas, bier, wijnen en fris.

Vanaf € 52,50 p/p ex. B.TW.

BBQ Boot Amsterdam

Twee uur varen door de grachten en ondertussen BBQ-en(300 gram vlees p.p.). Onbeperkt bier, wijnen en fris inbegrepen.

Vanaf € 62,50 p/p ex. B.TW.

Informatie aanvragen

Rederij Mokum is een jong bedrijf met originele ideeën voor boottochten. Onze arrangementen zijn compleet en betaalbaar. Ook maatwerk leveren wij met liefde. Stel uw vraag en wij denken met u mee.

Bellen kan ook!
020 210 15 45