5 LICHTKUNSTWERKEN DIE JE KUNT BEWONDEREN

Posted on Posted in Festival op het water

5 LICHTKUNSTWERKEN DIE JE KUNT BEWONDEREN TIJDENS HET AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Amsterdam Light Festival wil toch nog wat even licht in het leven roepen tijdens deze donkere winterperiode. Bijna twee maanden lang kun je van verschillende lichtwerkstukken genieten in Amsterdam. Deze vijf mag je niet missen.

1. Thinline – Ai Weiwei
De kunstenaar en activist uit China, Ai Weiwei, exposeert tijdens het festival met een 6,5 kilometer lange lichtlijn langs de waterexpositie van het festival. Daarmee tekent hij een grens door de stad Amsterdam. Weiwei is namelijk van mening dat er overal in onze wereld grenzen zijn.

2. Light Matters – ACTLD
Het kunstwerk Light Matters kun je zowel vanaf het water als vanaf het land bewonderen. Tussen de bomen verschijnt dansend licht. De kunstenaars van Light Matters willen daarmee een soort droomwereld maken, iets wat je in het dagelijks leven niet voorbij ziet komen.

3. Whole Hole – Vendel & De Wolf
Bij het kunstwerk van Paul Vendel en Sandra Wolf vaar je als het ware een gat in. Door de weerspiegeling van het licht in het water maakt de halve boog een complete cirkel. En dat is een prachtig gezicht.

4. City Gazing – Vouw
In Kuala Lumpur maakten Justus Bruns en Mingus Vogel hun eerste lichtinstallatie: City Gazing. Het is een enorme stadskaart van licht en speciaal voor Amsterdam Light Festival maakte het duo ook zo’n kaart van Amsterdam.

5. Infinita – Balmond Studio
De kunstenaar van het kunstwerk Infinita, Cecil Balmond, houdt zich vooral bezig met vormen die zich oneindig kunnen opsplitsen of vermeerderen. Hetzelfde geldt voor het kunstwerk Infinita, dat een soort ijsberg lijkt die zich ook heeft opgesplitst.